15. Yılda 40 Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları tarafından desteklenen 15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 26 Kasım-06 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

1996 yılından bu yana düzenlenen festivalde, özel ve amatör tiyatroları desteklemek, sorunlarını kamuoyuna yansıtmak, alternatif tiyatro anlayışlarını geliştirmek, izleyiciyi tiyatro sanatıyla buluşturmak amaçlanıyor. Ulusal ve uluslararası toplulukların katılımıyla gerçekleştirilecek olan festivale başvuruları da başladı. Festival Yönetmeni Yener Aksu, “Festivalde bu güne kadar beş yüze yakın tiyatronun bine yakın etkinliğini sanatseverlerle buluşturduk. 15.’sini düzenleyeceğimiz bu sene, altısı yurt dışı, altısı üniversite topluluğu, altısı şehir tiyatrosu, beş çocuk ve on yedi özel ve amatör tiyatro olmak üzere toplam kırk tiyatro yer alacak” diye konuştu. Aksu ayrıca, iki yıldır festival kapsamında yer alan ve hiç tiyatro izlememiş bireyleri hedefleyen ‘5 yılda 10.000 kişiye tiyatro’ adlı sosyal sorumluluk projesi için on tiyatro oyununu özel olarak belirleyeceklerini ifade etti.

Festival başvuruları 15 Eylül 2010 tarihine kadar devam edecek. Başvurular için; www.taksav.org, www.ankaratiyatrofestivali.org

BİRGÜN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.