Afyonkarahisar: Tarihi Karara Mimarlar Odasından Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Belediyeye bağlı tiyatro sahnesinin yıkımını içeren kent planlamasının Afyonkarahisar Belediyesi’nin web sitesindeki haberi)

Afyonkarahisar Belediye Meclisi tarafından Hükümet Binası, Emek Binası ve PTT’nin bulunduğu alanda Kent Meydanı oluşturulmasına yönelik alınan tarihi karar, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu tarafından takdirle karşılandı.

BELEDİYE’DEN BÜYÜK FEDÂKARLIK

Böyle bir projenin ilimizin geleceği açısından son derece önemli olduğu konusunda kamuoyunun desteğini alan Afyonkarahisar Belediyesi’ne bir destekte Mimarlar Odası Yönetim Kurulu’ndan geldi. Kararın önemine dikkat çeken Mimarlar Odası Yönetimi hazırlattıkları afişle başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere karara destek veren Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ettiler. Şehrin gelişimi için projenin yapılmasına karar veren Afyonkarahisar Belediyesi’nin, Emek Binasından kazanacağı 10 milyon TL’lik bir kaynaktan da fedakârlık yapmasının önemine dikkat çeken Mimarlar Odası meydana astırdıkları afişte şu görüşlere yer verdiler.

“BU ALANIN KENT MEYDANI OLMASI İÇİN BÜYÜK BİR FEDAKÂRLIK GÖSTEREREK TARİHİ BİR KARAR ALAN BAŞTA BELEDİYE BAŞKANIMIZ BURHANETTİN ÇOBAN OLMAK ÜZERE BU KARARA DESTEK VEREN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ”

HAYIRLA YÂD EDECEKLER

Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Göngör, başta Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Haluk İmga ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban üzere  bu kararın altına imza atan ve destek veren herkesin gelecek nesiller tarafından hayırla yâd edileceğini ifade etti. Afyonkarahisar’da yıllardır nüfus artışına rağmen bu güne kadar şehir meydanı oluşturulmasına yönelik bir düzenlemenin getirilmediğine dikkat çeken Güngör; “ bu çabalar var olmakla beraber hepsi sözde kalmıştır” dedi.

SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyelerinin tamamının desteği ile alınan bu kararın doğru bir düşünce olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Güngör, “Emek tesislerinin bulunduğu alanın inşaat tabanı 2 bin m2’ye yaklaşmaktadır. Artık merkez bu yükü kaldıramaz duruma gelmiştir. Şehrin dünü ve bugünü hakkında bilgi sahibi olan şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım olarak alınan bu kararı sonuna kadar destekliyor ve Afyonkarahisar’ın geleceği açısından çok ümitli olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.