Almanya’dan Samir Akika Dans Tiyatrosu Grubu İlk Kez Türkiyede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ankara Goethe Enstitüsü’nün işbirliği ve Devlet Tiyatroları’nın evsahipliğinde Türkiye’ye gelecek olan Alman Modern Dans Tiyatrosu, Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nun sahnelerinde sunulacak.

İlk gösteri 30 Nisan’da Adana Devlet Tiyatrosu’nda…

30 Nisan- 11 Mayıs tarihleri arasında 5 temsil verecek olan Modern Dans Tiyatrosu; Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Sahnesi’nde 30 Nisan, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde 3 Mayıs, Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde 6 Mayıs, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali kapsamında 9 Mayıs, Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’nde 11 Mayıs tarihlerinde saat 20:00’de izlenebilecek.

2009 yılında vefat eden ünlü Alman koreograf ve dansçı Pina Bausch’un da eğitim gördüğü Essen’deki Folkwang Dans Okulu’nda bir araya gelen Kanadalı, İtalyan, Yunanlı ve Kübalı dansçılardan oluşan Modern Dans Tiyatrosu’nda: Samir Akika (Cezayir/Fransa), Dawna Dryhorub (Kanada), Gabrio Gabrielli (İtalya), Julio Cesar İglesias (Küba), Ardit Gjikaj, Lotte Rudhart (Almanya) ve Cristian Zacharas (Yunanistan) dansçı olarak görev alırken, teknik yönetim ve ışık Edgar Stahl, ses Florian Spiegel-Schmidt’e ait. Sanat danışmanı ise Alexandre Morales.

Breakdance’dan baleye, Frans Shubert’ten Bob Marley’e ve Justin Timberlake’e uzanan müzikle dansın buluştuğu muhteşem bir gösteri “Uzatılmış Gençlik Dönemi”.

Reji ve koreografisini Cezayir asıllı Fransız koreograf Samir Akika’nın hazırladığı E.T.E adlı dans tiyatrosunun ana teması, günümüzde genç insanlar olarak hayatta kalabilmektir. Yetişkinlikle ilgili beklentiler, kişisel arzular, gelecekle ilgili hayaller ve planlar… Komedi tiyatro tadındaki sahnelerin yerine Franz Shubert’ten Bob Marley’e ve ondan da Justin Timberlake’e kadar uzanan müzik eşliğinde mükemmel bir dans gösterisi alıyor. Bazıları Folkwang Dans Okulu’nda eğitim görmüş olan bu ödüllü dansçılar sahnede ters parendeyle breakdance’tan baleye geçiyor, pirouette dönüşüyle havada electric boogie’ye savruluyorlar. Klasik müzik tınıları ya da Güney Amerika dans müziği eşliğinde breakdance ve robot hareketleri. Her şeyde gençlere özgü neşeli bir doğaçlama havası var. Müzik türleri arasında sınırları aşma arzusu. “Uzatılmış Gençlik Dönemi” boyunca sürüp giden çılgın bir parkurda, oyunculuk ve modern dans ile breakdance ile hip hop iç içe geçiyor. Tahta parçalarından ve karton kolilerden oluşan bir yapım alanı halindeki sahnede, her şey yapım ve değişim aşamasında. Dansçıların bir bölümü dans ederken, diğerleri bir sonraki sahneyi hazırlıyor.

Bu özel gösteriyi izlemek isteyen sanatseverler biletleri Devlet Tiyatroları gişelerinden ve www.mybilet.com dan alabilecek.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.