Bangewaziya Tevlîbûna Şanoyên Kurd

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Di salên 2009 û 2010’an de Yekîtiya Şanoyên Tirkiyeyê ji bo ku li seranserê Tirkiyeyê pêvajoya şanoyek rêxistinkirî dest pê bike, yek li Stenbolê yê din li Enqerê, pêşengiya du komcivîna kiriye.

Di vê pêvajoyê de bi şanoya Kurd re jî em dixwazin têkiliyek xurt saz bikin. Ji piştgirî û alîkariyê wê de em dixwazin ew weke parçeyeke girîng a vê yekitiyê bibin û di vê platformê de xwedî maf û gotin bibin.
Em dikarin bibêjin ku di tevlîbûna kom û kesên Şanoya Kurd yên Stenbolê de pêşveçûnek derketiye holê û di xwe sazkirina xwe ya xweser de wan jî biryarek erênî daye ku tevlî Yekîtiya Şanoyên Tirkiyeyê bibin.
Helbet em xwesazkirina wan a xweser mafeke demokratîk û di cîh de dibînin. Û di heman demê de em tevlîbûna wan a Yekîtiya Şanoyên Tirkiyeyê jî ji bo biratiya gelan û pêşveçûna çand û hunerên ku bi salan hatine qedexekirin û asîmilekirin gaveke girîng dibînin.
Bi vê mebestê em bi awayek fermî bang li Şanoyên Kurd ên Stenbolê dikin ku di di nav Platforma Yekîtiya Şanoyên Tirkiyeyê de cihê xwe bigirin. Û bi vê yekê em didin xuya kirin ku emê her tim piştgiriyê bidin dost û hevalên xwe yên ku Tekoşîna Azadiya Gelê Kurd, di warê çand û hunerê de pêşve dibin.

Yekîtiya Şanoyên Tirkiyeyê

2009-2010 sezonunda Türkiye Tiyatrolar Birliği ülke genelinde örgütlü tiyatro sürecine dinamizm kazandırma kararı almış ve biri İstanbul, diğeri Ankara’da hayata geçirilen iki kurultayın örgütlenmesinde öncü bir misyon üstlenmiştir.
Bu süreçte Türkiye tiyatrosunun vazgeçilmez bir bileşeni olarak gördüğümüz Kürt tiyatroları ile ilişkilerimizi yakın kılmanın ötesinde, bir dayanışma ve paylaşım platformu olarak Türkiye Tiyatrolar Birliği ‘nde yer almaları hedeflenmiştir.
İstanbul’da faaliyet gösteren Kürt tiyatro topluluklarının TTB’ye katılımı konusunda ilerleme kaydedilmiş, özerk tiyatro platformlarını kuruluş çalışmalarını da yürütürken, TTB’ye katılımı gündemlerine alıp alamayacakları sorusuna olumlu yanıt verilmiştir.
Kürt tiyatrolarının özerk örgütlenme hedefini bir hak ve gereklilik olarak görüyor, eşzamanlı olarak Türkiye tiyatrolarının dayanışma ve paylaşım platformu olma hedefiyle hareket eden TTB’ye katılımlarını, ülkemizde kültürel ayrımcılığın aşılması ve halkların kardeşliği adına belirleyici bir adım olarak görüyoruz.
İstanbul’daki Kürt tiyatrolarına TTB’de yer almaları çağrısı yapıyor ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini kültür sanat alanında yürüten dostlarımızla dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha duyuruyoruz.

Türkiye Tiyatrolar Birliği

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.