‘Barışın Türleri’ Köln’deydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünya Barışı Sanat Platformu (ArtPfWpeace) Almanya’nın Köln kentinde bir etkinlik düzenledi. Etkinlik Köln-Mülheim’daki Kulturbunker Salonu’nda önceki gün yapıldı.

Okuma-müzik- dans ‘FriedensArten- Barışın Türleri’ sloganı altında gerçekleşen etkinliğe farklı uluslardan insanlar katıldı. Kürt hiphop sanatçısı Dezz Deniz, Türkiye’den, İsrail’den katılan sanatçı Ofer Golany ise Gazze’den bahsetti. Golany, Gazze’yi kastederek, „Orası getto değil. Orada hergün insanlar ölüyor. Bunun büyük çoğunluğu ise çocuklar. Ben savaş karşıtıyım. Kürtler de, Filistinliler de özgür olmalı. Bunun için Kürt sanatçı Dezz Deniz’in barış konusunda söyledikleri çok önemli. Başlattıkları projeyi de anlamlı buluyorum. Filistinliler ve Kürtler için barış çağrılarımız birlikte yapacağımız konserlerle dile getireceğiz. Sanatçılar buna destek vermeli. Burada şimdi benim hakkımda her gittiğim yerde zabıt tutanlara var. Ben kimseden korkmuyorum. Baskılara karşı sesimi şarkılarımda duyuracağım“ dedi.

Dezz Deniz de bu etkinlikleri kamuoyu ve basınla paylaşacağını belirtti. Dezz Deniz devamla şunları söyledi: „Türkiye’de de bu yönlü birçok sanatçı ile konser projemiz var. On dilden şarkılarımız içeren projemiz kabul edildi. Fakat sonra ‘Kürtçe provokasyon yaratır’ denilerek bazı üniversiteler projeyi reddetti. Proje kabul ediliyor. Fakat Kürtçe okuyacağım şarkılar kabul edilmiyor. Ne büyük bir çelişki. Kürtlerin hakları anayasal güvenceye kavuşturulmalı“ dedi. Gecede yazar Abdulkadir Konuk, Almanca şiirler okudu. Yine Kürt ressam Hasan Hüseyin Deveci resimleri ile etkinliğe katıldı. Etkinliğe katılan sanatçılar şunlar: Alexander Meyen (Almanya), Dezz Deniz, Patty Stucki (İsviçre), Mr. Shirazy (İran), M.I.X. Music against Xenophobia, İsrail Halk Dansları, Blue Flower & Co., A. Kadir Konuk, Twisted Sisters, Davorka Schleiff, Lilli B.

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.