BART’ın “Renkler Cumhuriyeti” Oyunu Çocuklarla Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Batman Kültür Sanat Derneği (BART) çocukları ‘Renkler Cumhuriyeti’ adlı oyunda buluşturdu. Yaklaşık iki haftadır çocuklar için oyun sahneleyen BART tiyatro topluluğu, otuz bin çocuğu tiyatro ile tanıştırmayı hedefliyor.

Batman’da sinema, tiyatro, edebiyat, fotoğraf gibi değişik sanat dallarında faaliyet gösteren BART 06-11 yaş grubu için hazırladığı ‘Renkler Cumhuriyeti’ adlı oyun ile çocuklara tiyatroyu sevdirmeyi amaçlıyor.

Enver Ayseven’in yazdığı, S. Okan Aydın’ın yönettiği ‘Renkler Cumhuriyeti’ her Çarşamba günü Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda sahneleniyor. Oyun, renklerin kaybolduğu, siyah-beyaz bir cumhuriyetin, yeniden renklere kavuşma sürecini anlatıyor. Renkler Cumhuriyeti’nde küçük izleyiciler, interaktif bir yöntemle, oyun sonunda oy kullanıyor, seçme seçilme üzerine eğlenceli bir oyuna dahil oluyor.

İki haftada beş bin çocuğa tiyatro izlettirdiklerini belirten Kültür Sanat Derneği Başkanı Barış Eviz, otuz bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Salon sıkıntısına dikkat çeken Eviz, “Oyuna yoğun bir ilgi var. Bu, bizi sevindirdi. Şu an salon sıkıntısı nedeniyle ancak Çarşamba günleri oyunu sahneleyebiliyoruz. Mayıs ayında oyunu Kültür Merkezi Salonu’nunda sahneleyebileceğiz. Amacımız, küçük yaşta çocuklara tiyatroyu sevdirerek sanatla barışık bir neslin yetişmesine katkı sunmaktır.” dedi.

Bünyesinde Fotoğraf Topluluğu, Edebiyat Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Sinema Topluğu, Güncel Sanatlar Topluluğu, Gösteri Sanatları Topluluğu bulunan BART, bu ay tiyatro gösteriminin yanısıra, “Kısa Kes” kısa film gösterimi ile birçok söyleşi programı sunacak.

Batman Postası

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.