Berlin’de Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Almanya’nın başkent Berlin’de yıllardır yapılan Diyalog Tiyatro Festivali başladı. Bu yıl 14’ncüsü yapılacak olan festivalde Alman ve göçmen tiyatrosu buluşuyor.

1995 yılından beri yapılan Diyalog Tiyatrosu Festivali, bu yıl kapılarını 14’ncüsü kez açtı. Kreuzberg’teki BallHaus Ballhaus Naunynstrasse de dün festivalin açılışı Mehmet Ali Bora “Muhabir“ isimli oyun ile yapıldı. 30 Nisan’a kadar sürecek olan festivale Türkiye, İsviçre ve Almanya’dan çok sayıda tiyatro grubu katılıyor.

Berlinli tiyatro severlerin 20 gün boyunca, tiyatroya doyacak olan festival, 30 Nisan tarihinde yine Koletif müzik grubunun vereceği konser ile son bulacak.

FESTİVAL AÇILIŞINI ‘MUHABİR‘ YAPTI

Festivalin açılış galasında katılan Mehmet Ali Alabora, muhabirlik yaptığı yılları anlatıldığı oyun, savaşları hedef alıyor. O yıllarda kalan görüntülerin de, kullanıldığı oyunda, genç muhabirlerin kullandığına da vurgu yapılıyor. Alabora, burada yaptığı konuşmada Kürdistan ve Filistin’de yaşanan savaşlarda onlarca kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Bugün savaşlarda insanlar ölüyor. Bu gereksiz bir şey. Halbuki oturulup çok rahatlıkla tartışılarak, bu sorunlar çözülür. Ben 1997 yılında Filistin’e giderken, Arafat, ‘Biz sadece komşu değiliz. Biz iç içe geçmiş komşularız’ demişti. Bugün bizim ülkemizde de, durum böyle’’ şeklinde konuştu.

‘Muhabir’ oyunundan sonra konuşan Ballhaus sanat yönetmeni Şermin Lankof ise festival heyecanını yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bugün burada sizlerle olmak sevindirici. Onlarca tiyatro grubunun Berlin’de buluşturmak bizim en büyük hayalimizdi. Bunu da yıllardır sizin desteğinizle birlikte yapıyoruz. 20 gün boyunca çok güzel oyunlar izleyeceğiz.’’

Kreuzberg’te yapılan Diyalog Tiyatro Festivavli’nin programını öğrenmek için http://www.theater-diyalog.com adresi üzerine ulaşabilirsiniz.

ANF NEWS AGENCY

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.