Bugün 23 Nisan Neşe Dolmuyor İnsan!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marmara Üniversitesi Çocuk Hakları Kulubü, 23 Nisan 2010 Cuma günü, İstanbul Kadıköy’de  düzenleyeceği “Bugün 23 Nisan Neşe Dolmuyor İnsan” eylemine katılım çağrısı yaptı.

Çocuk Hakları Kulubü tarafından yapılan açıklamada “23 nisan çocuk bayramı, ancak çocukların bu bayramı ne kadar kutladıklarını, ne kadar kutlayabildiklerini ve ne kadar çocuk olabildiklerini anlamak için çevremize bakmak yeterli olacaktır sanırım. Çocuklar yaşları ve bedenlerinin verdiği imkansızlığa rağmen çalıstırılıyorlar, şiddete, istismara maruz kalıyorlar, ev ve yuva özlemiyle büyüyorlar, bazen hiç hak etmedikleri halde demir parmaklıklar ardında kalıyor, bazen de mülteci bir yürek oluyorlar. 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda, çocuklarımız tek günlüğüne başbakan, bakan koltuğuna oturtulup öğretilmiş cümlelerle konuşturulurken, tüm ülkede protokol konukları için yapılan gösterilerde soğuktan donarlarken, bizler, “Bugün 23 Nisan, Neşe Dolmuyor İnsan” pankartının arkasında, ellerimizde rengarenk balonlarımızla, çocuk işçiler için, suça sürüklenmiş çocuklar için, sokak çocukları için, korunmaya muhtaç çocuklar için, mülteci çocuklar için, engelli çocuklar için, kayıp çocuklar için, faili meçhul çocuklar için, töre cinayetine kurban gitmiş çocuklar için, TMK mağduru çocuklar için, televizyonda reyting malzemesi olarak kullanılan çocuklar için, eğitim ve sağlık gibi temel haklarından yoksun kalan çocuklar için, cinsel, fiziksel, duygusal istismara uğramış çocuklar için, çocuklarımızın haklarının ihlal edilerek mağdur edilmelerine karşı haykırmak için bir araya geliyoruz. Yaşananlara seyirci kalmak istemeyen herkesi, bu anlamlı günde, mücadelemize destek olmaya bekliyoruz.” denildi. 

“23 Nisan Neşe Dolmuyor İnsan” yürüyüşü 23 Nisan günü Saat 15:00’te İstanbul Kadıköy’deki boğa heykeli önünden Kadıköy Çarşı yönüne doğru yapılacak.

YÜKSEKOVAHABER / İSTANBUL

Paylaş.

Yanıtla