Dans Platform İstanbul, Akram Khan & Sylvie Guillem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Güncelleme: Akram Khan Company’nin daha önce 20-21 Nisan tarihinde gerçekleşmek üzere duyurduğumuz “Gnosis” gösterimleri geçtiğimiz günlerde tüm Avrupa havasahasını kilitleyen gelişmeler nedeniyle iptal edilmiştir. Yeni programa göre “Gnosis” tek gösterim olarak 22 Nisan tarihinde, “Sacred Monsters” ise yine tek gösterim olarak daha önce ilan edilen 23 Nisan tarihinde sahnelenecektir. Elimizde olmayan sebeplerden kaynaklanan bu değişiklikten dolayı özür dileriz…

İlginize teşekkürler,

V. Şafak Uysal

Genel Koordinatör | General Coordinator

DANS PLATFORM İSTANBUL

DANCE PLATFORM ISTANBUL

safak@laboratuar.org

M +90 (532) 402 36 29)

Çağdaş dans dünyasının en tanınmış isimlerinden Akram Khan, son solo eseri “Gnosis” ile; efsane balerin Sylvie Guillem ise, Akram Khan ile beraber sahneledikleri “Sacred Monsters” ile ilk defa Türkiye’de…

Akram Khan, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları’nın en büyük merkez projelerinden biri olan Dans Platform İstanbul kapsamında, 20 ve 21 Nisan’da “Gnosis” ile sahne alacak. Hemen ardından Akram Khan ve Sylvie Guillem, 23 Nisan’da “Sacred Monsters” adlı gösteriyi sergileyecekler.

Aslen bir Kathak (geleneksel Hint dansı) ustası olan ve kariyeri boyunca Laurence Olivier Awards, South Bank Show Awards, Helpmann Awards gibi pek çok ödüle layık görülen Akram Khan, disiplinler ve kültürler-arası çalışmalarıyla uluslararası beğeni topluyor; dünyanın en önemli festivalleri ve sahnelerinde kapalı salonlara oynuyor. Avrupa’da çağdaş dansın en önemli isimlerinden birisi olan Bangladeş asıllı İngiliz koreograf, tüm çalşmalarında gelenek ve yenilik, Doğu ve Batı arasındaki sınırları zorlayagelmiş; bugüne dek Ulusal Çin Balesi, Oskarlı oyuncu Juliette Binoche, dünyaca ünlü pop yıldızı Kylie Minogue, görsel sanatçı Anish Kapoor ve Antony Gormley, besteci Steve Reich ve Nitin Sawhney gibi her biri alanında isim yapmış sanatçı ve topluluklarla çalışmıştır.

Dünyaca ünlü Fransız bale sanatçısı olan Sylvie Guillem 1984 yılında, henüz 19 yaşındayken, Paris Ulusal Balesi baş dançılığına yükselen en genç balerin olma sıfatını halen muhafaza eden, klasik ve çağdaş bale dünyasının en önemli koreograflarının eserlerinde başrol oynayan bir efsanedir. 1984-1989 yılları arasında Paris Ulusal Balesi başdansçılığını sürdürdükten sonra İngiliz Kraliyet Balesi’nde misafir prima balerin olarak dans etmiş; ve 2000’li yıllardan itibaren çağdaş dansa yönelerek çağdaş dans dünyasının önemli isimleriyle çalışmaya başlamıştır. Guillem, kariyeri boyunca sayısız uluslararası ödüle ve ulusal unvana layık görülmüş, 2001 yılında dünyanın en iyi balerini olarak Nijinsky Ödülleri’nin ilkini kazanmış ve bale dünyasında bir fenomen haline gelmiştir.

* * * * *

GNOSIS, Akram Khan’ın klasik Hint danslarındaki kökenlerine dönüş yaptığı son solo çalışmasıdır. Hint geleneği ile Sufi müziğini buluşturan bir orkestra eşliğinde sahnelenen eser, izleyicisini bir dizi insansı ve tanrısal karakterin iç ve dış mücadelelerini keşfe davet ediyor. Bu muhteşem müzik ve dans şöleninde Akram Khan’a Hindistan, İngiltere, Pakistan ve Japonya’dan istisnai bir müzisyenler topluluğu eşlik ediyor. Misafir sanatçılar arasında dünyaca ünlü Japon vurmalı çalgı topluluğu Kodo’dan tanıdığımız Yoshie Sunahata da var.

“Gnosis” ve “Sacred Monsters” aynı zamanda, etkinlikleri Aralık 2010’a kadar devam edecek olan Dans Platform İstanbul’a start veriyor!

Akram Khan GNOSIS:

20-21 Nisan, 20:00,

Muhsin Ertuğrul Sahnesi
Akram Khan & Sylvie Guillem SACRED MONSTERS:

23 Nisan, 20:00,

Muhsin Ertuğrul Sahnesi

Biletler: biletix

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.