Demsal ve Avesta’dan Türk’e Yapılan Saldırıya Tepki

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kapatılan DTP eski eşbaşkanı Ahmet Türk’e Samsun’da yapılan saldırı toplumun çeşitli kesimlerince protesto edilmeye devam ediyor. ‘Nora/Nûrê’ oyun ekibinin Yüksekova turnesini iptal etmesinin ardından bir protesto da Kürt Tiyatro gruplarından Teatra Demsal ve Tiyator Avesta’dan geldi. İki grup adına yapılan yazılı açıklamada, “Türk’e yapılan saldırı sokakta halkımıza sahnede ise biz tiyatro emekçilerine yapılmıştır” denildi.

Bulanık davasını izlemek üzere gittiği Samsun’da saldırıya uğrayan Ahmet Türk’e siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütlerinden destek yağmaya, protestolar ise yükselmeye devam ediyor. İstanbul’da Kürt Tiyatrosu icra eden gruplardan Teatra Demsal ve Tiyatro Avesta da yaptıkları ortak yazılı açıklamada olayı kınayarak, saldırıyı sahnede kendilerine yapılmış saydıklarını bildirdi.

Kürt halkına ve seçilmiş Kürt siyasetçilerine karşı başlatılan linç girişiminin son örneğinin Samsun’da yaşandığına dikkat çeken Demsal ve Avesta, “Dün Oğun Samast’ları besleyip halkların kardeşliğine saldırtan zihniyet, bu gün Kürt halkının saygın değerlerinden Ahmet Türk’e karşı benzer bir mekanizmaya sarılmıştır. Bizler tiyatro emekçileri olarak, Kürt halkının haklı özgürlük mücadelesini her aşamasında en büyük silahımız olarak sahnelerimizi ve oyunlarımızı tetikleyerek sahipleneceğimizi belirtiyor, her türlü saldırı karşısında da aynı silahımızı kullanacağımız belirtmek isteriz. Sayın Ahmet Türk’e yapılan saldırının gerçekte basit ve bireysel bir mesele olmadığını, saldırının tüm Kürt halkına ve değerlerine yapıldığının bilincindeyiz. Bu bilinçle Ahmet Türk’e yapılan saldırının bize de yapıldığını yüreğimizde hissedip, şiddetle kınıyoruz” dedi.

ANF NEWS AGENCY

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.