“Küçük Hanımlar Küçük Beyler” Şenliği Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara’nın tek uluslararası çocuk ve gençlik tiyatroları şenliği olan “Küçük Hanımlar Küçük Beyler” 24 Nisan’ günü Ankara’da başladı.  Devlet Tiyatroları tarafından gerçekleştirilen şenliğin Ankara ile özdeşleşen Kuğulu Park’ta yapılan açılışı coşkulu geçti. Güneşli havanın da yardımıyla şenlik alanına çevrilen parkta beyaz kıyafetler içindeki beyaz yüzlü pandomimcilerin harketsiz duruşları, tahta bacak gösterileri çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı. Ankara Devlet Tiyatroları’nın bu yıl özenle hazırladığı çocuk ve gençlik oyunu olan Narnia Günlükleri’nin oyuncuları da birbirinden renkli ve ilginç kostümleriyle açılışa katılınca, Kuğulu Park  karnaval yerine döndü.

Park alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müzeleri tanıtma amacıyla açtığı stantta çocuklara tablet atölyesi düzenledi. Bu atöltyede tabletlere ellerinin izlerini çıkaran çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Türk Hava Kurumu uçak maketlerini tanıtırken, sanat atölyeleride kendi tanıtımlarını yaptılar.

Kuğulu Park’a kurulan sahnede Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sevilen şarkıları çaldılar. İlüzyon gösteriyle devam eden şenliğ açılışına yetişkinlerde ilgi gösterdiler.

29 Nisan’a kadar devam edecek olan şenlikte 72 temsil, beş farklı başlık altında 15 atölye çalışması, bir forum, bir de seminer gerçekleştirilecek.  İsviçre, Rusya, İtalya, İsrail, Fransa, İspanya, Tataristan, İngiltere, Kosova, Almanya, İran’dan gruplar ile Türkiye’den Devlet Tiyatroları ile özel tiyatrolar şenlikte yer alacaklar.

Şenlikle ilgili programa ve ayrıntılı haberimize http://mimesis-dergi.org/?p=1765e adresinden bakabilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.