Laz Marks’dan Dayanışma Çağrısı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

140. maçını bitiren Laz Marks Emice sahalarda kalmaya devam ediyor. Geçen yıl büyük bir hezimetle yitirdiği Çorum maçının rövanşında oligarşinin kalesini gol yağmuruna tuttu. Dört yüze yakın seyirciyle yapılan maçta inanılmaz gollere imza attı Laz Marks. Büyük Anadolu turnesine 20 Nisan da başlayan Laz Marks 22 Nisan da Amasya’dan devam ediyor. Turne sırasında çeşitli engellemelere maruz kalan Laz Marks son olarak da İdil ve Cizre Kaymakamlarının keyfi engeline takılmıştır. Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde maçlarını yapan Laz Marks Emice bütün engellemelere rağmen maçlarına devam edecek. Kamuya ait olan salonları ve yerleri bütün vatandaşlar gibi bizlerinde kullanma hakkı vardır. Bu hakka rağmen İdil ve Cizre Kaymakamları Eğitim-Sen’li arkadaşlara salon tahsisi yapmamışlardır. Birçok kamu kuruluşuna ait salonlarda sahalara çıkan Laz Marks’a İdil ve Cizre Kaymakamı “oyunun politik olması gerekçesiyle, Milli Eğitim Müdürlüklerine ait okul salonlarını veremeyeceklerini” belirtmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimize ait il ve ilçelerin milli eğitim müdürlükleri salonlarında bu oyun oynanmaktadır. Bu akşam(22 Nisan) Amasya Lisesi salonunda Laz Marks oynanacaktır. Halk Eğitim Merkezleri ve okul tiyatro salonlarında çokça tekrarlanan Laz Marks oyunu politik stund-up’tır. Bunu kimse inkar etmiyor. Demokrasi ve insan haklarından dem vuranlar, yeni bir anayasa ile ülkemizi “adelet”li bir ülke haline getirmeyi düşünenlerin adaleti budur. İdil ve Cizre de biz sadece okulların salonların tahsisini istedik. Okul öğrencilerine oyunumuzu oynamak gibi bir tasarrufumuz yoktur. Bu nedenle salon tahsisi zaten zorunludur. T.C vatandaşı olarak bu bizim en yasal hakkımızdır bundan da taviz vermeyeceğimizi açıkça belirtmek istiyoruz.

Bu konuda düşüncelerine başvurduğumuz Laz Marks Emice şunları söyledi; “Bacular uşaklar ha bu adaleti, kalkınması çendinden menkul olan hüçümetin yeni bir eziyetiylen karşu karşuyayuz. Daha önce çocuklara eziyet eden, aydınlarını koruyamıyan habu arada da yumurta yumruk krizine girmiş politkalruylan halkumuzu uyutmaya çalışıyler. Benim maçlarumu hertürlü encellemeye çalışiler ama güçleri yetmeyecek. Soluğumuzun yetti yere kadar habu maçlaru götüreceğuk. Ula sizde oturduğunuz yerlerdan tepkusuz kalmayasunuz da. En azundan şu İdil ve Cizre kaynmakamlaruna bir faks, bir email bir telefon ilen tepkunuzu verun da. Pacular uşaklar tepkusuz kalursanuz sıra sizede celur, İtalyan papazun halini haturlatmama cerek yok sanurum, daha ne duraysunuz  başlayun hemen tepkularunuzu vermeye da… Şunu da bilmenuzu isterum çi gerekursa ha bu maçlaru İdil ve Cizre de kaymakamlık binalarının önünde yapacağız, sayın kaymakam dahil bütün yekilileru bu maçlara bekleruk…”

Anadolu Turnesine devam eden Laz Marks ekibi yoluna devam ediyor. Bu konuda bize destek olmak isteyenlerin tepkilerini göstermeleri yeterlidir.

Haldun Açıksözlü / 22 Nisan 2010

İdil Kaymakamlığı; 0(486) 551 20 01, Fax: 0 486 551 30 14,
bilgi@idil.gov.tr

Cizre Kaymakamlığı;Tel: 0 486 616 17 41, Fax: 0 486 616 16
80,info@cizre.gov.tr

LAZ MARKS
politik stand-up
Yazan: Yılmaz OKUMUŞ
Oynayan: Haldun AÇIKSÖZLÜ
Desen: Tuncay AKGÜN
Genel Koordinatör: Alper KÜÇÜKDEVLET
0212 254 89 30- 0554 738 36 90

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.