Macbeth’in Prömiyeri 28 Nisan’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

William Shakespeare’in yazdığı, Giuseppe Verdi’nin bestelediği “Macbeth” operası, Yekta Kara rejisiyle Başkent sahnesine taşınıyor.

ANKARA- Opera sanatçısı Semiha Berksoy anısına gerçekleşecek prömiyer, 28 NisanÇarşamba akşamı saat 20.00’da Opera Sahnesi’nde yapılacak.

W. Shakespeare’in en kısası olmasının yanında en önemli trajedilerinden “Macbeth”, iktidar hırsının kölesi olan ve amaçlarına ulaşabilmek için her türlü kötülüğü yapabilecek kadar körleşen insanların öyküsünü anlatıyor. Shakespeare’in 1606 yılında kaleme aldığı, Verdi’nin bestelediği eseri, Ankara Devlet Opera ve Bale sahnesine ise Yekta Kara taşıyor. Operada, Orkestra şefliğini Antonio Pirolli ile Artyom Makarov üstlenirken, “Macbeth” rolünde Çetin Kıranbay, Eralp Kıyıcı ve Serkan Kocadere; “Lady Macbeth” rolünde Nilgün Akkerman, Sayra Seyhan Geçim ve Şule Köken; “Banco” rolünde Özgür Savaş Gençtürk, Bülent Ateşoğlu ve Mithat Karakelle sahneye çıkıyor. “Macbeth” operası, 28 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.00’da Opera Sahnesi’nde prömiyer yapacak.(anka)

RADİKAL

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.