Mayumana Başkenti Isıttı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik soğukluğa karşın, İsrailli müzik ve dans grubu Mayumana önceki gün bir gösteri sunarak başkentin havasını ısıttı.

Ritmi müzik ile sahnede buluşturan İsrailli ünlü topluluk, önceki gün, büyük ilgi gören “The Mayumana Show” ile “27. Ankara Uluslararası Müzik Festivali” kapsamında sahnedeydi. “Mayumana”, İbranicede “beceri” ve “ustalık” demek. Tel Aviv merkezli grubun en önemli özelliği ise her sanatçının, hem perküsyonist, hem dansçı, hem jimnastikçi, hem vokalist ve hem de müzisyen olması. Grup, doğada var olan kova, çöp tenekesi vb. bütün nesnelerden, müzik üretiyor ve ürettikleri bu müziğe göre dans ediyor. Grubun dansçılarından Yael Mahler, grubun 1998 yılında 9 dansçının eşliğinde kurulduğunu belirtiyor. Grubun çok enerjik olduğunu söyleyen Mahler, “Mayumana’da dansa ve müziğe dair çeşitli figürleri bir arada görebilmeniz mümkün. Bizim hedefimiz, seyirciye enerji vermek. Bizde enerji ne kadar çok olursa, izleyiciye de o derece enerji verebiliriz” diyor.

Grubun “uluslararası bir şirket” gibi olduğunu söyleyen Mahler, İspanya, Portekiz, Belçika ve Arjantin’den gelen dansçıların da gruba üye olduklarını belirtiyor. Mahler, Mayumana’nın dansa bakışını, “Bizim yaptığımız dansı belli bir yere oturtmak çok zor. Bizim dansımızda samba, flamenko, baleden esintiler de var” görüşünü dile getiriyor. Ankara’ya ilk kez konuk olan dansçılar, “kendisini çılgın diye tanımlayan, profesyonel anlamda dans edebilen” herkese kapılarının açık olduğunu söylüyor.

‘12 yıldır dünyayı dolaşıyoruz’

Grubun bir diğer dansçısı Ido Kogan, ikinci kez Türkiye’ye gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtiyor. Geçen yıllarda İstanbul’da yaklaşık 5000 kişi önünde dans ettiklerini dile getiren Kogan, “12 yıldır farklı gösterilerimizle dünyayı dolaşıyoruz. Dört farklı gösterimiz var. Dansımızı geliştirmek için araştırmalar yapıyoruz. Uluslararası bir grup Mayumana” diyor. Grubun menajeri Galia Pesah ise ailesinden bazı bireylerin İstanbul ve İzmir’de yaşadığına vurgu yaparak “Mayumana Türkiye’yi çok seviyor. Ailemden bazıları Türkiye’de yaşadığı için Türkçe de konuşabiliyorum. Türkiye’ye dair en çok neyi seversiniz, diye sorarsanız, size belki tüm yabancılar gibi yiyecekler diyeceğim. Gerçekten çok güzel yemekleriniz var. Grup üyeleri de bu yemeklere bayıldı. Kebaplara özellikle” görüşünü dile getiriyor.

Selda Güneysu

Cumhuriyet Portal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.