Molière MKM’de! (Mezopotamya Kültür Merkezi)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shakespeare “Tüm dünya bir sahnedir…” demişti
Molière bu sahneyi bir panayır alanına çevirdi…

Molière Efendi, Tiyatro Boğaziçi’nin diğer oyunlarından farklı olarak bir gençlik tiyatrosu örneği… Bu oyunla, eserleri dünyanın dört bir yanında, neredeyse tüm dillerde sahneleri dolduran Molière’i, genç seyircimize tanıtmak istedik. Çünkü edebiyat kitaplarında birkaç sayfaya, ezberden söylenen birkaç basmakalıp cümleye, müfredatlarda bir ders saatine sıkıştırılmayacak kadar değerliydi bu büyük tiyatro ustası…

Kısacası, bu oyuna keyifli bir Molière dersi olarak da bakılabilir…

Rus yazar M. Boulgakov’un, Özdemir İnce tarafından kıvrak bir dille Türkçe’ye çevrilen, Molière Efendi adlı biyografik romanı oyunumuz için önemli bir esin kaynağıydı. Ünlü Fransız tiyatrocu Mnouchkine’in Molière adlı filmi de yazarın hayatını sahneye aktarma konusunda bize yol gösterici oldu.

Oyunumuzda Molière’in hayatından bazı önemli kesitleri canlandırırken, Cimri, Kibarlık Budalası ve Hastalık Hastası gibi ilk günkü değerinden bir şey kaybetmeyen büyük eserlerinden sahnelere de yer verdik. Ve bu büyük tiyatro ustasını, oyunlarındaki panayır canlılığı içinden anlatmaya çalıştık.

Kadro:
Oynayanlar: Aysel Yıldırım, Burak Akyunak, Duygu Dalyanoğlu, Eser Dilsöz, İlker Yasin Keskin
Işık ve Efekt: Uluç Esen, Özgür Eren

Gösteri Programı:

24 Nisan Cumartesi, 2010, 17:00
Mezopotamya Kültür Merkezi
(istiklal cad.turhol han.no:189/2 taksim)

İletişim ve Rezervasyon:

0 535 737 07 26

0 536 348 00 40

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.