Oyuncular Platformu’ndan ‘SİNEMA İŞ YASASI’ Paneli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Son günlerde film sektöründe genellikle film üretiminin dışında pek yaşanmayan bir hareketlilik göze çarpıyor. Türkiye Sinema Konseyi hükümete bir sinema reform paketi sunacağını duyururken oyuncular da Telif Hakları konusunda meslek birlikleri BİROY’u kurup, yeni yönetimi belirleyerek önemli bir adım attılar.
 
Telif hakları ile birlikte film üretim alanında çalışma koşullarını da önemli bir sorun olarak gören ve bu koşulların düzelmesinin ilk adımı olarak sinema alanına özgü bir iş yasasının gerekli olduğunu düşünen aralarında SİNE-SEN, TODER ve ÇASOD üyesi bazı oyuncuların bulunduğu bir grup ise geçtiğimiz günlerde Sinema İş Yasası İçin Oyuncular Platformu’nu (SİYİOP) kurdular.
 
Sinema İş Yasası İçin Oyuncular Platformu (SİYİOP), kuruluşunun ardından iş yasası ile ilgili oyuncular arasında bir bilinç ve kamuoyu oluşturmak için çalışmalara başladı. SİYİOP, Bu çerçevede, “Sinema İş Yasası Neden Gerekli?” başlığı altında bir panel düzenliyor. Panel, 25 Nisan 2010 Pazar günü saat 16:30 – 20:00 saatleri arasında “İstiklal Caddesi, Erol Dernek Sokak, No: 11, Hanif Han, Beyoğlu” adresinde Sine-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Murat Muslu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.
 
Panelde Akademisyen Yazar Defne Özonur Çöloğlu, “Sinemanızı Nasıl Alırdınız, Yasalı mı, Yasasız mı? Dünden Bugüne Türkiye’de Sinema Yasaları”, Avukat Sedef Erken Sanlısoy “Onlar Sorunlarını  Nasıl Çözmüşler? Sinemada Çalışma Alanına İlişkin Yurtdışındaki  Yasal Düzenlemeler” ve Sine-Sen Hukuk Danışmanı Burhan Gün “Sinema İş Yasası Neden Gerekli? Türkiye’de Yürürlükte Olan  İş Kanunu ve Sinemanın Özgün Koşulları” başlıklı birer konuşma yapacaklar.
 
Panele bir çok sinema oyuncusunun katılması bekleniyor.

Sinema İş Yasası İçin OYUNCULAR PLATFORMU (SİYİOP)
İstanbul
siyiop@gmail.com

Paylaş.

Yanıtla