Sanatçılar EMEK İçin Yürüdü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Taksim İstiklal Caddesi’nde toplanan sanatçı ve vatandaşlar Emek sineması için yürüdü. Tuncel Kurtiz, İstanbul’un bütün değerlerinin yıkılmak istendiğini söyledi.

“Emek Sineması’nı Yıktırmayalım Platformu” tarafından organize edilen yürüyüşe; Tuncel Kurtiz, Güven Kıraç, Mert Fırat, Zafer Alagöz, Rutkay Aziz gibi oyuncuların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Caddesi’nde toplanan vatandaş ve sanatçılar, Emek Sineması’nın yıkılmasını protesto etti. ‘Emek Sineması bizim’, ‘İstanbul bizim yıktırmayacağız’, “Semaye Emek’imden elini çek” pankartlarının açıldığı yürüyüşte protestolar müzik eşliğinde dile getirildi.

Taksim Meydanı’ndan yürüyüşe geçen sanatçı ve vatandaşlar, kol kola girerek, ‘Seyirci kalma emeğe sahip çık’ sloganları atarak İstiklal Caddesi’ne doğru yürüdü. Emek Sineması’nın önüne gelen grup sloganlarına burada da devam etti.

Burada açıklama yapan oyuncu Tuncel Kurtiz, İstanbul’un bütün değerlerinin yıkılmak istendiğini ön sürerek, kendilerinin İstanbul’un değerlerine ve tarihini korumaya mecbur olduklarını söyledi. Kurtiz, “Biz değerlerimize sahip çıkamadık. Bunu üzüntüyle söylüyorum. Bundan sonra değerlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bir Ferhan Şensoy, Ses Tiyatrosu’nu kurtarmıştır. Biz, Emek Sineması’na, emeğin tarihine el uzatılmasına izin veremeyiz, vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Platform adına basın açıklamasını okuyan oyuncu Mert Fırat ise, “Sokakla ilişiği kesilmiş bir Emek Sineması artık Emek Sineması değildir. Bizler, kamu olarak bize ait olan bu sinemaya bu sokaktan yürüyerek girmek istiyoruz; yürüyen merdivenlerle, mağazaların arasından sekiz kat çıkarak değil. Fırat; Bizler her zaman ortak kültürümüzün değerlerine ve geleceğimize sahip çıktık, çıkacağız.” dedi.

Öte yandan, Beşiktaş’ın taraftar grubu ‘Çarşı’ da “Çarşı Emek’in yıkılmasına karşı” pankartı açtı.

Yürüyüşün sonunda Emek sineması önünde toplanan sanatçılar, İstanbul Film Festivali’nce verilen “Altın Lale” ödüllerine karşı “Plastik Lale” ödüllerini dağıttılar. Ödüller Emek sinemasını alışveriş merkezi haline getirecek olan MİM Yapı Mimarlık Limited Şirketi’nin Genel Müdürü Fatih Kesgün’e, 2010 İstanbul Kultur Baskenti Ajansı ve Beyoglu Belediye Baskani Ahmet Misbah Demircan’a verilirken gelismelere belirgin bir tavır alamayan İstanbul Kultur Sanat Vakfi’na da “Çevir Kazı Yanmasın” ödülü verildi.

haberturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.