Tiyatro Ödüllerinde Türkiye’de Bir İlk Gerçekleşiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” için geri sayım başladı.

Türk Tiyatrosu ve Sineması’nın duayen oyuncularından Sadri Alışık (1925–1995) anısına bu yıl ilk kez düzenlenen  “1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” gecesi Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde 17 Mayıs 2010 Salı gecesi Efes Pilsen sponsorluğunda gerçekleşecek.

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi ve ödüllendirmeyi amaçlayan ödüller, Prof. Dr. Sevda Şener başkanlığında ve Gülşen Karakadıoğlu, Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Gülgün Kutlu, Ülker Köksal, Doç. Dr. Selda Öndül, Yrd. Doç. Dr. Filiz Elmas’dan oluşan seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirilerek belirlendi.

Bu yıl 15. si düzenlenen “Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri”nin İstanbul jürisinin başkanı olan ve ödüllerin Ankara ayağıyla eşgüdümü sağlayan Üstün Akmen, seçici kurulun “Komedi ya da Müzikal dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek ve Kadın oyuncusu” kategorilerinde bu yıl için aday saptayamadığını, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” dalındaysa sadece iki aday belirleyebildiklerini açıklarken: “Bu ödüllerle, Anadolu tiyatrolarını da ödüllendirmek, dolayısıyla ödül mekanizmasını İstanbul’un tekelinden kurtarmak adına Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor,” dedi.

Seçici Kurul’un, turneler düzenleyerek Anadolu’yu büyük bir özveriyle dolaşmalarının yanı sıra, duru ve düzeyli oyunlar sahneledikleri; Anadolu insanına doğru tiyatro örnekleri sergiledikleri gerekçeleriyle Samsun Sanat Tiyatrosu’nun da Seçici Kurul Özel Ödülü’ne değer görüldüğünü söyleyen Üstün Akmen, “1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülü” layık görülen adayların birkaç gün içinde açıklanacağı bilgisini verdi.

İrtibat:

Özlem Özakova

0 532 284 32 32

Özlem Özakova
1.levent mahallesi.şakayıklı sokak.no:8 levent /beşiktaş


TÜLAY ÖZKAN
SADRİ ALIŞIK TİYATROSU
Tiyatro Müdürü

Gişe Tel: 0212 292 39 19-20
Ofis Tel-Fax : 0212 244 62 76 – 244 82 81
Cep: 0532 357 00 44

www.sakm.net

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.