Türkiye, Alman Modern Dansı’na Sahne Olacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alman Modern Dans Tiyatrosu, “Uzatılmış Gençlik Dönemi” adlı gösterisi ile Türkiye’ye geliyor.

Ankara- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ankara Goethe Enstitüsü’nün işbirliği ile sanatseverlerle buluşacak olan Alman Modern Dans Tiyatrosu, 30 Nisan- 11 Mayıs tarihleri arasında Adana, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Ankara Devlet Tiyatrosu sahneleri olmak üzere 5 temsil verecek.

Modern Dans Tiyatrosu, Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Sahnesi’nde 30 Nisan, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde 3 Mayıs, Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde 6 Mayıs, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nde 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali kapsamında 9 Mayıs, Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’nde de 11 Mayıs tarihlerinde saat 20.00’de izlenebilecek.

Almanya Essen’deki Folkwang Dans Okulu’nda bir araya gelen Kanadalı, İtalyan, Yunan ve Kübalı dansçılardan oluşan Modern Dans Tiyatrosu’nda, Samir Akika (Cezayir/Fransa), Dawna Dryhorub (Kanada), Gabrio Gabrielli (İtalya), Julio Cesar İglesias (Küba), Ardit Gjikaj, Lotte Rudhart (Almanya) ve Cristian Zacharas (Yunanistan) dansçı olarak görev alırken, teknik yönetim ve ışık Edgar Stahl, ses Florian Spiegel-Schmidt’e ait. Topluluğun sanat danışmanlığını ise Alexandre Morales yapıyor.

“Uzatılmış Gençlik Dönemi”nde, komedi tiyatro tadındaki sahnelerin yerini, Franz Shubert’ten Bob Marley’e ve ondan da Justin Timberlake’e kadar uzanan müzik eşliğinde dans gösterileri alıyor. Gösteride, oyunculuk ve modern dans, breakdance ile hip hop iç içe geçiyor. Tahta parçalarından ve karton kolilerden oluşan bir yapım alanı halindeki sahnede, her şey yapım ve değişim aşamasında. Dansçıların bir bölümü dans ederken, diğerleri bir sonraki sahneyi hazırlıyor.

ANKA

Cumhuriyet Portal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.