Zeynep Tanbay Dans Projesi Çin Yolcusu!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyanın en büyük kültür, tarih ve eğitim olimpiyatı olarak tanımlanan fuar, bu yıl 1 Mayıs 2010- 31 Ekim 2010 tarihleri arasında Çin’in Şangay kentinde gerçekleştirilecek. Altı ay boyunca devam edecek olan ve 7 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarın açılışında Türk Pavyonunda Akbank Sanat sponsorluğunda gerçekleşen Zeynep Tanbay Dans Projesi sunulacak.

Modern dans alanında önemli kitlelere ulaşmayı başaran Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), yurtdışında Tel-Aviv, Stuttgart, Amsterdam, Madrid gibi önemli dans sahnelerinde gerçekleştirdiği performansların ardından 1-3 Mayıs tarihleri arasında Expo 2010 Shanghai çerçevesinde “ARAZ” projesini ile Şangay’da. Topluluk Şanghay EXPO 2010 çerçevesinde üç gün boyunca Europe Square sahnesinde performanslarını gerçekleştiriyor olacak.

Akbank Sanat’ın sponsorluğunda çalışmalarını sürdüren ZTDP, koreografisini Zeynep Tanbay’ın hazırlamış olduğu “4 AYAK” ve “STRAVINSKY – VIVALDI” projeleri ile önemli kitlelere ulaştı. 2010 projesi olarak geliştirilen “ARAZ” ise İstanbul’daki gösterimlerinde büyük ilgi gördü. 14 bölüm ve 20 ayrı dansdan oluşan Araz’da, Philip Glass ve Yann Tiersen’in yanı sıra, Reich- remixed, Burhan Öcal ve  Baba Zula’nın müzikleri yer alıyor.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.