1. Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatrolarınca bu yıl ilki düzenlenecek ‘Antalya 1. Uluslararası Tiyatro Festivali’ 17 Mayıs’ta başlayacak.

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamada, Mayıs ayında Trabzon ve Antalya Devlet Tiyatrolarının ev sahipliğinde iki festivalin düzenleneceği bildirildi.

Trabzon Devlet Tiyatrosunca gerçekleştirilecek ‘Trabzon 11. Uluslararası Tiyatro Festivali’ 1-15 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacak.

Bu festivalin hedefinin, 25 Haziran 1992’de İstanbul’da imzalanan Karadeniz çevresindeki ülkelerin ekonomik işbirliği projesine ve Trabzon kentinin gerek kültürel gerekse ekonomik alanda tanıtılmasına katkı sağlamak olduğu ifade edildi.

Festival bu yıl, Trabzon ve Erzurum Devlet Tiyatroları’nın yanı sıra Almanya, ABD, Ermenistan, Gürcistan, Romanya, İrlanda, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Rusya, Litvanya, Tataristan’dan 14 yabancı topluluğu ağırlayacak.

– 1. ULUSLARARASI ANTALYA TİYATRO FESTİVALİ-

Açıklamada Devlet Tiyatrolarının ilkini düzenleyeceği ‘Antalya 1. Uluslararası Tiyatro Festivali’nin de 17-29 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Festivalle, günümüz tiyatrosunun geçmişin sahnesinde sergilemenin ve gelecek yıllarda bölgedeki antik tiyatrolarda yeni deneyimlerle seyirciyi buluşturmanın hedeflendiği ifade edilerek, böylece Türkiye’nin tarihi, sanatsal dokusunun uluslararası platformda paylaşılacağı belirtildi.

Bu festivale, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Fosforlu Cevriye’, ‘Kerbela’, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Vahşet Tanrısı’ ve ‘Profesyonel’in yanı sıra Gürcistan, Yunanistan, Rusya ve Almanya’dan gruplar da katılacak.

Öte yandan 29 Nisan’a kadar Adana’da ‘Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali’, Ankara’da ‘Ankara 6. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’, 11 Mayıs’a kadar Van’da ‘9. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ düzenleniyor.

(HİL-SEB) – ANTALYA

Festivalin ayrıntıları için tıklayınız…

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.