Sanatçılar 1 Mayıs’ta Taksim’deydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

1 Mayıs’ta 32 yıldır emekçilere kapalı tutulan Taksim Meydanı’nda yüzbinlerce kişi bir araya geldi.  Emeğe, çevreye, cinsiyete, barışa, demokrasiye, adalete dair sorunlar gündeme getirildi, istekler ve çözüm önerileri sıralandı. Rengarenk pankartlar ve bayraklar Taksim Meydanı’nı bahar yerine çevirdi.

 Sanat emekçileri de çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri bünyesinde Taksim Meydanı’ndaki yerlerini aldılar, örgütlü bir biçimde seslerini duyurdular. Sinesen üyesi sinema emekçileri “Dizilerde Happy End İstiyoruz” dövizleriyle dizi sektöründe yaşanan emek sömürüsünü gündeme getirirken, “Barışalım Yeter” pankartıyla alanda yerini alan Barış İçin Sanat Girişimi üyeleri toplumsal barışa vurgu yaptı. Türkiye Tiyatrolar Birliği ise “Tiyatroma Dokunma” diyerek tiyatro alanında yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti. Kutlamaya bir süre önce katılacaklarını açıklayan, kamuoyu tarafından tanınan 120 sanatçı da meydana gelerek emek ve demokrasi mücadelesine katkı sundu.

Bu sene bir ilk daha gerçekleşti;  “1 Mayıs Sanatçılar Korosu”  sözleri ve müziği Sarper Özsan’a ait “1 Mayıs Marşı”nı,  Timur Selçuk’un piyanosu eşliğinde Türkçe, Kürtçe, Lazca ve Ermenice okuyarak Türkiye’deki tüm emekçilerin bayramını kutladı.

 Özgür Çiçek-MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.