17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 10 Mayıs Pazartesi Akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Törende festival sponsorları, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İstanbul Alman Kültür Merkezi-Goethe Enstitüsü, İtalyan Kültür Merkezi ve 2010 Türkiye’de Japonya Yılı Komitesi’ne festivale katkılarından ötürü, İKSV tarafından birer teşekkür plaketi sunuldu.

Onur Ödülü Erol Keskin ve Tadashi Suzuki’ye

Her yıl  İKSV tarafından verilen “Onur Ödülü” bu sene gençlik tiyatrolarında başladığı kariyerine Dormen Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda devam eden, Tiyatro Araştırma Laboratuarı’nın kurucuları arasında yer alan usta oyuncu, yönetmen ve eğitimci Erol Keskin’e sunuldu.

Festivalin ikinci “Onur Ödülü” ise dünya tiyatrosunun yakından tanıdığı, çokdilli ve çokkültürlü yapımlara imzasını atan Japon yönetmen, eğitimci, yazar Tadashi Suzuki’ye verilecek. Ödül kendisine 26 Mayıs Çarşamba günü saat 20:30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek Elektra adlı oyunundan önce takdim edilecek.

Festivalin ilk oyunu: Hekate’nin Şarkısı

Açılış töreninin ardından Engin Alkan’ın yönettiği Hekate’nin Şarkısı adlı oyun seyirci ile buluştu. Selim Atakan’ın Shakespeare’in metin ve şiirleri üzerine yaptığı bestelerden oluşan oyunda şarkıcı, oyuncu ve dansçılar Shakespeare’in dizelerini yorumladı. Shakespeare’in Macbeth oyununun üzerine gerçekleştirilmiş bir müzikal uyarlama olan oyun seyirci tarafından daha çok bir resital havasında izlendi. Oyunu ilerleyen tarihlerde festival kapsamında izlemek mümkün…

Dikmen Gürün’den Festivalde Programı Üzerine…

Açılışın ardından Dikmen Gürün ile sohbet etme fırsatı bulduk. Festivale ilginin yoğun olduğunu belirten Gürün mekanların küçük, gösteri sayısının fazla olmasından ötürü bazı yerli yapımlara ek gösterim koyacaklarını anlattı. Ek gösterimi yapılacak olan oyunlar arasında Malafa, İkiye Bölünen Vikont, Phaedra’nın Aşkı yer alıyor. Yurtdışından gelen oyunlara ek gösteri koyamadıklarına değinen Gürün, Dava, Sutra ve Elektra oyunlarının biletlerinin tükenmek üzere olduğunu belirtti.

Festival Devam Ediyor

17. Uluslararası Tiyatro Festivali bir ay boyunca, seyirciyle ilk kez buluşacak 30’a yakın oyun, dans, performans ve özel gösterilerle devam edecek. MİMESİS olarak festivali yakından takip etmeye; söyleşi ve yorum yazıları ile sizlerle de izlenimlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.

Duygu Dalyanoğlu / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.