Amatör Tiyatro Festivali, Ağını Genişletti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali şehre tezgâhı kurmuşken geri kalan boşluklara amatörler yerleşecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı olarak çocuk, genç ve yetişkinlere tiyatro eğitimi veren Gösteri Sanatları Merkezi’nce (GSM) düzenlenen Amatör Tiyatro Festivali’nin 8.’si yarın başlıyor.

11 Haziran’a kadar sürecek festival katılımcı grup sayısındaki artışla ağını genişletiyor. Her yıl üniversiteler başta olmak üzere amatör tiyatroların heyecanını sahneye taşıyan festivalde 24 oyun sergilenecek.

Bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından üniversitelerin, amatör tiyatro gruplarının oyunları birden çok mekânda tiyatroseverlerle buluşacak. Oyunlar, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nin yanı sıra Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Küçükçekmece Sefaköy Kültür Sanat Merkezi, Kültür Üniversitesi Oditorium Sahnesi ve Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Tiyatroseverler festival süresince tüm oyunları ücretsiz olarak seyredebilecek.

8. Amatör Tiyatro Festivali’nde jüri değerlendirmesini, en iyi yapım, en iyi erkek oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yönetmen ve jüri özendirme ödülü kategorilerinde yapacak. 8. Amatör Tiyatro Festivali’nin ödülleri, GSM 2. sınıf öğrencilerinin mezuniyet gösterisi ile birlikte 14 Haziran Pazartesi günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek.

24 oyun bir festivale sığacak

8. Amatör Tiyatro Festivali’ne; Galatasaray Üniversitesi ‘Gerçek Müfettiş Hound’, İstanbul Aydın Üniversitesi, ‘Lades ya da Aile Ocağı, ve ‘Dışardakiler’, İstanbul Ticaret Üniversitesi ‘Batakhane Güzeli’, Bakırköy İşadamları Derneği ‘Şiyatro’, Galatasaray Üniversitesi ‘Önder’ ve ‘Gelinlik Kız’, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ‘Evlenme’, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, ‘Tartuffe’ler Orgon’lar ve Diğerleri’, İstanbul Kültür Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, ‘Troya Geçilmez’, Tiyatro Turna ‘Kentlerin Senfonisi’, Bilgi Üniversitesi Tiyatro Triole, ‘Kafalar’, İstanbul Üniversitesi, ‘Aksırık’, ‘Ayı’, ‘Baştan Çıkarma’, ‘Mürebbiye’, ‘Oyunculuk Sınavı’, ‘Çehov Öyküleri’, Kar Yapım, ‘İçerdekiler’; Yıldız Teknik Üniversitesi ‘Gözbağı’, Rize Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Büyükler Tiyatrosu, ‘Keşanlı Ali Destanı’, Fatih Üniversitesi Tiyatrosu, ‘Ayaktakımı’, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Kulübü ‘Tanrı’, Haliç Üniversitesi Ekip Tiyatrosu ‘Oyun Sonu’, Okan Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ‘Artiz Mektebi’, Bahçeşehir Üniversitesi Müzikal Topluluğu ‘Ağır Roman’, Esenyurt Belediyesi Tiyatro Topluluğu ‘Taziye’, Marmara Üniversitesi Mizah Kulübü ‘Herostratus’u Unut’ ve Akdeniz Üniversitesi Personel Tiyatrosu ‘Düğün ya da Davul’ adlı oyunlarıyla katılacak.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.