Bilkent Tiyatrosu’ndan “Orkestra” Prömiyeri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bilkent Tiyatrosu Jean Anouilh’in “Orkestra” adlı oyununu Yücel Erten yönetmenliğinde Türkiye’de ilk kez sergileyecek.

Yücel Erten’in Fransızca’dan çevirdiği ve sahneye koyduğu “Orkestra”nın Türkiye prömiyeri Bilkent Tiyatrosu tarafından 14 Mayıs Cuma günü Üsküdar Tekel Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Diğer temsiller ise 20, 21, 27, 28 Mayıs günlerinde Bilkent Tiyatro Salonu’nda sanatseverlere sunulacak.

Fransız yazar Jean Anouilh’in “Orkestra” adlı oyununda, yaşamın çeşitli cephelerine ayna tutulur. 6 kadın ve 1 erkekten oluşan, vasat bir orkestra aracılığıyla; insan ilişkileri, kişilik çatışmaları ve çelişkiler irdelenir. Dışarıya karşı ışıltılı, yetenekli bir kadınlar orkestrası görüntüsü verilirken aslında içeride durum hiç de öyle değildir. Oyunda komik momentlerle trajik vurgular, içiçe, kolkola yürür.  Anouilh şöyle der: “Hakaret ederken, ihanet ederken, öldürürken, nedenlerimizi sözümona çok asil ve yüksek olmaya doğru şişirmiş olsak da, sonuçta komik oluyoruz.”

Arasız 70 dakika süren “Orkestra”nın sahne ve giysi tasarımı Sevcan Akıncı’ya ait. Oyunun müzik direktörleri Turgut Pöğün ve Dağhan Doğu; reji asistanları Nehir Demirel, Özgür Avcu ve Erdi Mamikoğlu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinden oluşan oyunun kadrosu Şahnur İzgi, Berkay Yiğitaslan, Renan Kanbay, Derya Özkan, Nilperi Şahinkaya, Açelya Yılhan, Hande Kaptan, Özgür Avcu ve Erdi Mamikoğlu’dan oluşuyor. “Orkestra” 20, 21, 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde Bilkent Tiyatro Salonu’nda izlenebilir.

EBM HABER

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.