Bu Hafta Sonu Gülmeye Hazır Olun!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında bu hafta sonu kaçırılmayacak bir gösteri gerçekleşiyor:

Bir Teatri Uniti ve festival seyircisinin yakından tanıdığı, İtalyan tiyatro geleneğinin en tanınmış topluğu olan Piccolo Teatro Di Milano – Teatro D’Europa prodüksiyonu olan Tatil Üçlemesi  29 Mayıs Cumartesi ve 30 Mayıs Pazar akşamları saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşacak.

İstanbul’da Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, İtalya Dışişleri Bakanlığı ve İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle sahnelenecek Tatil Üçlemesi, büyük İtalyan oyun yazarı Carlo Goldoni’nin üç klasik eserinden bir araya getirilmiş bir Goldoni kolajı olarak dikkat çekiyor. Goldoni’nin 1872’de kaleme aldığı üç oyunu derleyen, yeniden sahneye uyarlayan ve yöneten ise sinemaseverlerin Il Divo ve Gommora gibi filmlerin yıldız oyuncusu olarak hatırlayacakları ünlü İtalyan oyuncu ve yönetmen Toni Servillo…

Tatil Üçlemesi, üst sınıftan iki ailenin yazı geçirmek için Livorno’dan Montenero’ya gidişlerini, sayfiye yöresinde yaşadıkları trajikomik maceraları ve sonbaharın gelişiyle şehre dönüşlerini konu alıyor. İtalyanların havalar ısınır ısınmaz şehirden kaçma isteği etrafında şekillenen Tatil Üçlemesi’nin kahramanları şehir dışındaki villalarına kaçar kaçmaz, orada da en az şehirde olduğu kadar karmaşa olduğunu fark ediyorlar. Servillo, birbirini tamamlayan bu üç oyunun en parlak kısımlarını anlamlı bir bütünle bir araya getirerek izleyiciye temposu hiç düşmeyen, nefes nefese izlenen bir yorum ortaya koyuyor.

İnsanlık halleri üstüne zarif bir eleştiri niteliğindeki Tatil Üçlemesi, İstanbul’dan önceki durakları New York, Londra, Paris, Berlin, Tokyo ve Milano’da kapalı gişe oynamış, çok olumlu eleştiriler almıştı.

Tatil Üçlemesi’nin biletleri 50 TL, 35 TL ve 20 TL (öğrenci) olarak belirlendi. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri, Biletix satış kanalları ve İKSV binasından (Sadi Konuralp Caddesi No:5 Şişhane, her gün 10.00–19.00 arası) satın alınabilir. Festival boyunca Lale üyeleri yabancı gösterilerin biletlerinde %25’e varan özel indirimden yararlanabilecekler.

MİLLİYET

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.