Bursa Şehir Tiyatrosu ‘Pinti’ye Hazırlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa’nın her köşesine tiyatro sanatını ulaştırmak ve tiyatroyla tanışmamış insanlarla buluşmak amacıyla hayata geçirilen “Her Yer Tiyatro, Her Yerde Tiyatro” projesi kapsamında, bu yılın ilk oyunu, 2 Haziran Çarşamba günü Çaybaşı köyünde sahnelenecek. Bursa’nın merkezi ile çevre yerleşimleri arasındaki kültürel bağı da güçlendirmeyi hedefleyen projede bu yıl, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Ertan Akman’ın yönettiği “Pinti” adlı ortaoyunu beğeniye sunulacak. Akman’ın Teodor Kasap’ın aynı adlı uyarlamasından güncellediği oyun, yaşamda parayı tek amaç ve bütün insani değerlerden üstün gören, bu yüzden de çevresine yabancılaşan Hamit Efendi’nin hikâyesini, gözler önüne seriyor.

Oyunda, Günay Y. Güney, M. Eren Topçak, Fatih Ateş, Nilgün Türksever Görgü, Murat Liman, Ebru Ergüç, Nihal Türksever, Didem Hun Liman, Altuğ Görgü, Müge Açıkdüşünenler, Bülent Uçar, Kazım Güçlü ve Uğur Serener rol alıyor.

Yaz turnesinin 1 Temmuz Perşembe gününe kadar sürecek olan ilk turunda oyun, 3 Haziran Perşembe günü Yaylacık, 4 Haziran Cuma Çeltikköy, 9 Haziran Çarşamba, Nilüfer, 10 Haziran Perşembe Kazıklı, 11 Haziran Cuma Derekızık, 16 Haziran Çarşamba Hasanağa, 17 Haziran Perşembe Barakfakih, 18 Haziran Cuma Yunuseli, 22 Haziran Salı Dürdane, 23 Haziran Çarşamba Armutköy, 24 Haziran Perşembe Yolçatı, 25 Haziran Cuma İrfaniye, 29 Haziran Salı Cumalıkızık, 30 Haziran Çarşamba Seçköy ve 1 Temmuz Perşembe günü de Mudanya Çepni’de seyirciye keyifli anlar yaşatacak. Proje, geçen yıl çevre yerleşimlerde 34 oyunla 12 bin izleyiciye ulaşmıştı.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.