Büyük Dünya Tiyatrosu Ankara’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Silvano Torrieri’nin ”Büyük Dünya Tiyatrosu” adlı tek kişilik gösterisi, Ankaralılarla buluştu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Ankara İtalyan Kültür Enstitüsünün ortak organizasyonuyla Silvano Torrieri’nin ”Büyük Dünya Tiyatrosu” adlı tek kişilik gösterisi, Ankaralılarla buluştu.

Giada Trebeschi’nin yazdığı, Danilo Volgoni’nin yönettiği ve Silvano Torrieri’nin rol aldığı ”Büyük Dünya Tiyatrosu” adlı gösteri, Küçük Tiyatro’da sahnelendi.

Sanatçı Silvano Torrieri, sahne sanatlarını İtalyan tiyatrosunun en önemli okulu olan Milano Piccolo Tiyatrosu-Tiyatro Okulu’nda öğrendi. Torrieri, yönetmen Giorgio Strehler’in rehberliğinde ve Ferruccio Soleri gibi uluslararası tiyatronun önemli isimlerinin yardımıyla oyunculuğunu geliştirdi ve 1996’dan bu yana Commedia dell’Arte üzerine Avrupa’nın çeşitli tiyatro okullarında kurslar vererek öğretmenlik yaptı.

”Büyük Dünya Tiyatrosu”nda Soytarı-Arlecchino, oyunun vazgeçilmez ve interaktif bir parçası kabul edilen seyirciye doğrudan yönelerek hikayeye konu olan hayatı anlatır. Öyle ki Arlecchino, seyirciyi efendisi olarak görür, çünkü efendisi olmayan bir soytarının ne varlığı ne de maskesi bir anlam taşır.

Shakespeare soytarısıyla pek çok ortak yönü bulunan Arlecchino, tek kişilik gösterisinde nefret ve aşk, kusur ve kıskançlık dolu hikayeler, hayatın kendisinden başka birşey göstermediği bir çeşit ayna oyunuyla seyirci karşısına çıkar.

Flash Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.