Cezaevinde Sanat!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yozgat Etipi cezaevinde kalan hükümlülerin rol aldığı ‘Pusuda’ isimli drama, kültür müdürlüğü salonunda sahnelendi.

Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlülerin rol aldığı “Pusuda” isimli tek perdelik tiyatro oyunu ve halk oyunları ekibinin gösterisi beğeni topladı.

Ceza İnfaz Kurumunda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden destek alınarak yürütülen eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında açılan tiyatro ve halk oyunu kursuna katılan hükümlüler, Adalet Bakanlığından alınan izin doğrultusunda, Yozgat Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde etkinlik düzenledi.

İl Kültür Müdürlüğü Salonundaki etkinlikte, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bazı adliye ve cezaevi mensupları, hükümlü yakınlarının da izlediği Cahit Atay’ın yazdığı, Soner Tümgan’ın yönettiği “Pusuda” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Oyunda hükümlülerden Yakup Barbaros, Murat Sönmez, Ümit Uzun, Murat Karabulut rol aldı. Kan davasını konu alan tek perdelik drama, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Ardından, oyunda rol alan 4 hükümlü ile birlikte Mesut Kuzey, Bave Ümit ve Ferdi Baha’dan oluşan halk oyunu ekibi, davul zurna eşliğinde Artvin, Adıyaman ve Bitlis yöresi oyunlarını sundu.

Oyunda avukatı rolünü başarıyla oynayan, halk oyunu ekibinde de başı çeken hükümlülerden Yakup Barbaros, 3 yıldır cezaevinde kaldığını, pazar günü tahliye olup, Kayseri’deki ailesinin yanına gideceğini söyledi. Barbaros, 4 ay sonra ise vatani görevini yapmak üzere askere gideceğini, cezaevinde öğrendiği tiyatro oyunculuğunu, fırsat bulması halinde sivil hayatta devam ettirmeye çalışacağını ifade etti.

Halk Eğitimde usta öğretici olarak görev yapan Tiyatro Yönetmeni Soner Tümgan, cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular arasında çok başarılı yeteneklerin bulunduğunu, sahnelenen dramada rol alan hükümlülerin de bunu kanıtladığını anlattı.

RADİKAL

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.