EDT Bu Sezon 7 Oyun Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2010’da  7 oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkan Erzurum Devlet Tiyatrosu yeni sezonunun hazırlıklarına başladı. Oyunlar içerisinde en büyük ilgiyi ‘Cumhuriyetin ilk sadası’isimli oyun gördü.

Erzurum Devlet Tiyatrosu 2010’da sergilediği 7 oyunla sezonu kapattı. Gösterime giren oyunlardan en çok ilgiyi ise ‘Cumhuriyetin ilk sadası’oyunu gördü.  Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Ahmet Burak Bacınoğlu,” Halkın büyük ilgi gösterdiği bir sezonu daha geride bıraktık. Yeni sezonun hazırlıklarına da şimdiden başlıyoruz”dedi.

Erzurum Devlet tiyatrosu 3’ü çocuk oyunu olmak üzere toplam 7 oyunla 2010 sezonunu kapattı. DT 18 Haziran’a kadar gerçekleştirilecek olan çeşitli tiyatro etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

Her geçen yıl biraz daha artan ilgiyle bir sezonu daha geride bıraktıklarını kaydeden Bacınoğlu, sezon boyunca 7 oyun sahnelediklerini hatırlatarak, bu oyunlardan sadece 3’ünün çocuk oyunu olduğunu ifade etti. “İki Bavul Dolusu”, “Kağıt Şenliği” ve “Deniz Kızı” adlı çocuk oyunlarıyla birlikte “Cumhuriyetin İlk Sadası”, “Kocasını Pişiren Kadın”, “Şeytan Ayrıntıda Gizlidir” ve “İki Efendinin Uşağı” adlı oyunları geride bıraktıkları sezon boyunca sahnelediklerini anlatan Bacınoğlu, oyunların tamamının büyük bir ilgi gördüğünü ifade etti. Erzurum’da sahnelenen bu oyunlarla, Türkiye’nin çeşitli bölge ve illerinde turneye de çıktıklarını kaydeden Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Bacınoğlu, özellikle “Cumhuriyetin İlk Sadası” adını taşıyan oyunun, Türkiye’de büyük yankı uyandırdığını vurguladı. Bacınoğlu, “Erzurum Devlet Tiyatrosu, birbirinden kalite oyunları ve usta oyuncularıyla bir sezonu daha dolu dolu geçirdi. Şimdiden önümüzdeki sezonun hazırlıklarına başladık.” diye konuştu.
Öte yandan sezonu kapatmış olmalarına rağmen Erzurum Devlet Tiyatrosu sahnelerinin tiyatro severler için açılmaya devam edeceğine dikkati çeken Ahmet Burak Bacınoğlu, 18 Haziran’a kadar gerçekleştirilecek olan çeşitli tiyatro etkinliklerine ev sahipliği yapacaklarını bildirdi. Gençlik Merkezi Tiyatro Günleri etkinliğinin yanında, Erzurum’da liseler arasında yapılacak olan tiyatro yarışmalarına da, yine Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun kucak açacağını ifade eden Bacınoğlu, bu etkinliklerin ardından yeni bir sezon için faaliyetlerin tamamen sona ereceğini kaydetti.
Erzurum Devlet Tiyatrosu Müdürü Bacınoğlu, usta oyuncularla sahneledikleri oyunların her birinin Erzurum’dan büyük ilgi gördüğünü vurgulayarak, “Halkımızdan gördüğümüz büyük ilgi, bizim de azmimizi artırıyor ve daha çok heyecanlandırıyor. Biz de her seferinde Erzurumlu tiyatro severlerin karşısına çok daha kaliteli oyunlarla çıkmaya çalışıyoruz. Erzurum halkıyla önümüzdeki sezonda yine birbirinden farklı ve kaliteli oyunlarla buluşmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz. Oyunlarımıza gösterilen ilgiden dolayı da, ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.
Sergilenen oyunlar içerisindeen çok ilgiyi ‘Cumhuriyetin İlk Sadası oyunu gördü.
Demet Çizmeli ile Barış Pınar Çelebioğlu’nun birlikte yazdığı, proje tasarımı ve yönetmenliğini Mehmet Yıldız’ın üstlendiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Suzan Kara’ya, ışık tasarımı Duran Güngör’e, müzik düzenlemesi Selçuk Yılmaz’a ait.
Dans ve hareket düzeni Sezai Yılmaz tarafından hazırlanan oyunda, Mehmet Yıldız, İrfan Kılınç, Ergin Özdemir, Kuvvet Yurdakul, Gökhan Kocaoğlu, Sezai Yılmaz, Taner Köse, Ferdi Dalkılıç, Salih Cem Şener, Ümit Turan, Eda Demirsoy, Yavuz Topçuoğlu, Aykut İspir, Kübra Tığtepe, Gürkan Eraslan, Fatma Ayçin Güvercin, Sinan Kaya, Suat Süren, Erkan Çoban, Metin Yartuğ ve Kenan Çinici rol alıyor.

Palandöken Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.