Engelli Gençler Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çoğunluğu engelli gençlerden oluşan Düşler Kumpanyası, ilk oyunu “Bir Aşk Hikayesi”ni 27 Mayıs 2010 tarihinde Beşiktaş Belediyesi MKM salonunda sergileyecek.

Düşler Akademisi’nde drama ve dans atölyelerinde eğitim alan öğrencilerin bir araya gelmesi ile oluşan kumpanya sahnesinde kendi alanlarında başarılı gönüllü sanatçıları ve grupları da konuk edecek… 27 Mayıs 2010’da gerçekleşecek olan gösterim aynı zamanda Düşler Kumpanyası’nın lansmanı olacak….

Düşler Kumpanyası; sanatı, hayatının bir parçası haline getirmek ve birer “sanatçı” olmak isteyen engelli ve sosyal dezavantajlı gençler için alternatif bir sahne olarak kurulmuştur. Tamamen gönüllü bir oluşum olarak şekillenen Düşler Kumpanyası’nın amacı, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin, eğitim aldıkları takdirde sahne sanatlarında da ne kadar başarılı olabileceğini göstermektir… Düşler Kumpanyası, sahnelediği oyunları yurt içinde ve yurt dışında turnelere çıkararak engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin istihdamına da katkıda bulunmaktadır… Bu doğrultuda bir süredir çalışmalarına devam eden Düşler Kumpanyası daha önce uluslar arası bir engelli festivalinde izleyiciler ile buluşup büyük beğeni toplamıştı.

Düşler Kumpanyası ilk oyununda en evrensel duygu olan aşk üzerinden yola çıkarak “Bir Aşk Hikayesi” adlı oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Oyun Düşler Mahallesi’nde geçen iki günle mahalle sakinlerinin birbirleriyle olan samimi ve sıcak ilişkilerini anlatmaktadır. Oyun; hikayenin içine yedirilmiş işaret dili çevirileri/diyologları ve özenle yazılmış metni ile tüm engel gruplarına hitap etmesi ile de dikkat çekiyor.

Ayrıca Düşler kumpanyası, değişik engel grupları ve sosyal dezavantajlı gençler ile gönüllüleri bir sahne üzerinde buluşturması ile de Türkiye’de bir ilk! Kumpanya oyuncuları arasında engelleri nedeni ile sanat okullarına kabul edilmemiş gençler de var.

duslerakademisi.blogspot

Paylaş.

Yanıtla