Ermeni Yönetmen Shahverdyan Karadeniz Tiyatro Festivali’ndeydi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne katılan Romanya ekibinin sahneye koyduğu oyunun Ermeni yönetmeni Suren Shahverdyan, ”Türk tiyatrosunda kendi bayrağımı kaldırabildiğim için çok mutluyum” dedi. Shahverdyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde düzenlenen festivale katılan Romanya ekibinin sahnelediği ”Arzu Tramvayı” adlı oyunun yönetmenliğini yaptığını belirtti.

Türkiye’de bugüne kadar 7 kere oyun yönettiğini, Türklerin kendisini her seferinde çok sıcak karşıladığını anlatan Shahverdyan, ”Türkiye’yi arabayla turlayarak hemen her yerini gezme fırsatı buldum. Türkiye’de çok iyi arkadaşlıklar kurdum ve burada sahne alabiliyorum. Türk tiyatrosunda kendi bayrağımı kaldırabildiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Türk tiyatrosunu yakından takip ettiğini, ”Deli Dumrul” oyununu çok beğendiğini dile getiren Shahverdyan, Ermeni halkının da kendisi gibi Türk tiyatro ve sinemasını yakından takip ettiğini söyledi.
Türk-Ermeni ortak yapımı projeler düşündüğünü kaydeden Shahverdyan, ”Ancak bundan fazla bahsetmek istemiyorum. Bahsedersem gerçekleşmeyeceğinden çekiniyorum” dedi.
Türk-Ermeni ilişkileri için dostluk çağrısında bulunan Shahverdyan, ”aşka, sevgiye ve güzelliğe davet ediyorum. Tohumdan gül yaratmak gibi iyilik ülkeleri kurtaracaktır” diye konuştu.

”Arzu Tramvayı” oyununun son sahnesinde oyuncunun, seyircilerden birinin elini tutarak ”Benim hayatımı ilk defa gördüğüm kişilere güvenmek değiştirdi. İlk defa gördüğüm kişilerin iyi niyetine inanırım” dediğini anlatan Shahverdyan, ”Ben de bu mesajı vermek istiyorum. Dünya şimdi kötü durumda. Havada kötülükler var. Bizim dünyayı değiştirmemiz lazım” dedi.

Shahverdyan, birbirimize gülümseyerek bakmak ve dinlemek gerektiğini belirterek, herkesi gülümsemeye davet etti.

Türk ve Ermeni halklarının birbirine yakın olduklarını ifade eden Shahverdyan, ”Türk ve Ermeni komşuluğunda, kültür insanları önemli rol oynamaktadır. Kültür dili tektir. Kültür dili halklar arasında sevgi, sıcaklık ve arkadaşlığı pekiştirir. Devlet adamlarının bizden öğrenecek çok şeyleri var” dedi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.