Gardiyan, Sanatseverlerle Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

H2O Turizm Reklamcılığın yapımını üstlendiği, İzmir Kültür Merkezi oyuncularının sahneye uyarladığı ve yönetmeliğinin Işın Yıldız’ın yaptığı Gardiyan adlı oyun 23 Mayıs 2010 Pazar günü saat 21:00’da İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.

Oyunun sahnelenme aşamasını değerlendiren Yönetmen Işın Yıldız “Öncelikle Gardiyan’ın Yazarı Turan Oflazoglu’nun oyunla ilgi söylediği bazı cümleler dikkatimi çekti. Oflazoğlu, oyunu yönetecek kişiyle oynayacak olanların, dekorcuların, kostümcünün, ışıkçının oyundan ne anladıklarını ve seyircinin bunu nasıl karşıladığını merak ettiğini belirtti. 

Oflazoğlu’nun bu düşüncesi oyunu olduğu gibi seyirciye sunmak yerine, daha özgür bir çalışma alanı yaratarak oyunu başka bir alana taşıma konusunda bana cesaret verdi. Biz de bu oyunu günümüzde çok ciddi sonuçlara yol açan kişilik bölünmesi olarak adlandırılan psikolojik bir rahatsızlık üzerine oturttuk.

Bu kişilik, oyunda gardiyanı temsil ediyor. Onun kafasında büyüttüğü, yaşattığı, soluk aldırdığı üç karakterden kurtulmak istediği zamanları yansıttık. Buradan yola çıkarak herkesin kendini biraz olsun sorgulayarak aslında gün içerisinde kaç kişiliği bünyesinde barındırdığını düşünmesini istiyoruz.

Ekip olarak çok özverili bir çalışma programı sürdürdük. Gerek oyunculuk olarak gerek reji olarak İzmir’e farklı ve kaliteli bir oyun izletmek hedefiyle çalıştık. Umarım İzmirli sanatseverler Gardiyan’ı beğenirler ve kabullenirler. Herkese iyi seyirler” diye konuştu.

haberler.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.