İATG’de Eskicinin Tazesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl Türkiye Tiyatrolar Birliği-İstanbul gruplarının ortak çabasıyla, 19. Kez düzenlenen İATG (İstanbul Amatör Tiyatro Günleri)’nin üniversite tiyatroları ayağı, İTÜ maslak kampüsü Kültür Sanat Birliği Oditoryumu’nda oynanan, İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kültür Merkezi Drama Kulübü(Deneysel Sahne)’nün  “Eskicinin Tazesi” oyunuyla sona erdi.

Oyundan kısaca bahsedersek, Lorca, oyununda, 20.yy İspanya’sında yaşayan yaşlı bir eskici ile on sekiz yaşındaki tazenin evliliklerini ve hayattan beklentileri farklı olan bu iki insanın nasıl bir çıkmaza girdiklerini anlatır.

Oyundan sonra düzenlenen fuayede grup oyun sürecinden, oyun üzerine yaptıkları tartışmalardan ve bu sene başından beri yürüttükleri kulüp kurma çabalarından bahsetti.

Drama Kulübü’nün kurulmasıyla Eylül ayında seçtikleri Lorca’nın  “Eskicinin Tazesi” oyununa dair, grup, yeni üyelere açılım perspektifini koruyarak kadrolaşma sürecini devam ettirdiklerini ve oyunu bir eğitim çalışması olarak kodladıklarını,  oyunun henüz tamamlanmadığını, deneme gösterimi olarak planlanan oyun üzerine çalışacaklarını belirtti.

Oyunun dramaturjisi üzerine yapılan eleştirileri dikkate alıp tekrar üstüne çalışacaklarını belirten grup, sene içinde yaşanan birçok aksilikten dolayı oyuna son halini önümüzdeki sene reprodüksiyon sürecinde vereceklerini söyledi.

İlk düzenlendiği zamandan beri anti-militarizmin, barışın,  insan hakları savunuculuğunun, kültürel çoğulculuğun ve demokrasinin yanında bir konsepte sahip olan İATG, 6 Haziran’a kadar devam ediyor.

Program için tıklayınız…

Bilal Akar / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.