İKSV Tiyatro Festivali’nde İki Önemli Alman Yapım

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Önümüzdeki günlerde perdelerini açacak olan Türkiye’nin en önemli tiyatro festivali olan, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, Alman yapımı iki önemli esere ev sahipliği yapacak.

İKSV tarafından düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, 10 Mayıs Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek törenin ardından Krater Yapım’ın çarpıcı Shakespeare uyarlaması Hekate’nin Şarkısı’yla açılacak.

İstanbul Tiyatro Festivali, ilk haftasında Goethe Enstitüsü–İstanbul’un işbirliğiyle Almanya’dan iki önemli tiyatro topluluğunu ağırlayacak. Yazar ve yönetmen René Pollesch’in sıra dışı projesi Cinecitta Aperta 12 Mayıs Çarşamba ve 13 Mayıs Perşembe günleri Haldun Taner Sahnesi’nde, Alman tiyatrosunun yaramaz yönetmeni Andreas Kriegenburg’un yenilikçi yorumuyla Franz Kafka’nın eseri Dava, 16 Mayıs Pazar ve 17 Mayıs Pazartesi tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

POLLESCH’TEN DENEYSEL BİR ÇALIŞMA: CINECITTA APERTA

Tiyatro sanatına 21. yüzyıl için yeni bir biçim kazandırma arayışını sürdüren yazar ve yönetmen René Pollesch’in sıradışı projesi ‘Ruhr Üçlemesi’nin ikinci bölümü

Cinecitta Aperta, festivalin merakla beklenen yapımlarından biri. Daha önce Ruhr 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında sahnelenen ‘Cinecitta Aperta’, 12 Mayıs Çarşamba ve 13 Mayıs Perşembe günleri Haldun Taner Sahnesi’nde ilk defa kapalı bir mekânda sahnelenecek.

Volksbühne Am Rosa-Luxemburg-Platz ve Ruhr 2010 Avrupa Kültür Başkenti

ortak yapımı Cinecitta Aperta, güçlü politik söylemi, etkileyici tekniği ve görselliğiyle dikkat çeken bir yapım. Sahnede tiyatro ve sinemayı buluşturacak bu deneysel tiyatro projesi, ekranlarda sunulan etkileyici film ve sahnedeki canlı performanslarla izleyiciyi bugünün dünyasına dair yaşamsal sorunlarla baş başa bırakacak.

12 Mayıs Çarşamba ve 13 Mayıs Perşembe günleri saat 20.30’da Haldun Taner Sahnesi’nde sahnelenecek Cinecitta Aperta’nın bilet fiyatları tam 50 TL ve 35 TL ile öğrenci 20 TL olarak belirlendi.

KAFKA’NIN ‘DAVA’SINA ÇARPICI YORUM

Her çalışmasıyla adından söz ettiren Alman tiyatrosunun ‘yaramaz’ çocuğu

Andreas Kriegenburg’un yenilikçi yorumuyla Franz Kafka’nın romanı ‘Dava’ da festival izleyicisini bekleyen en önemli sürprizlerinden biri.

Almanya’nın önde gelen toplulukları arasında yer alan Münchner Kammarspiele yapımı ‘Dava’, 16 Mayıs Pazar ve 17 Mayıs Pazartesi akşamları Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

Franz Kafka’nın ölümünden sonra yayımlanan tamamlanmamış romanı ‘Dava’, yargılanma süreci ile otoriter bürokrasinin alaycı bir portresini çiziyor. Kriengenburg’un çağdaş sanatla iç içe geçen son derecede özgün sahne tasarımıyla da dikkat çeken Dava’da, Bay K’nın yargılanma süreci, yavaş yavaş izleyiciye doğru eğilen ve oyuncuların üzerinde dengelerini koruyarak gerçeküstü koreografiler sergiledikleri göz şeklinde dairesel bir platform üzerinden aktarılıyor.

16 Mayıs Pazar ve 17 Mayıs Pazartesi günleri saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek Dava’nın bilet fiyatları tam 70 TL ve 45 TL ile öğrenci 20 TL olarak belirlendi.

Fıratnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.