İTÜ’de Tiyatro Kulübü’ne Turne Engeli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro alanında karşılaştığımız engellemelere bir yenisi daha eklendi.

Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olarak gösterilen ve bu prestijini sadece akademik başarısıyla değil öğrencilerin sosyal faaliyetleri ile de kanıtlamış olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yönetimin aldığı karar öğrencilerde şok etkisi yarattı.

İ.T.Ü.’de tiyatro faaliyeti gösteren üç üniversite topluluğu, TİMİS, İTÜ Sahnesi ve Taşkışla Sahnesi, her sene çeşitli üniversite şenliklerine katılır ve üniversite tarafından bu topluluklara turne için otobüs ayarlanırdı. Bu sene Ege Üniversitesi’nde düzenlenen 14. EÜTT Tiyatro Günleri şenliğine katılmak üzere otobüs talep eden öğrencilerin bu isteği Rektörlük tarafından otobüs ayarlama prosedürünün çok karmaşık olduğu gerekçesiyle reddedildi. Bunun üzerine öğrenciler bağlı oldukları belediyelerden otobüs talebinde bulundular. Belediyelerin söz konusu talebin üniversite kanalıyla iletilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine öğrenciler bu durumu idareye bildirdiler. İdareden gelen yanıt ise turneye çıkmalarına izin verilmeyen öğrencilere otobüs ayarlanması için belediyelere resmi dilekçe gönderemeyecekleri yönündeydi.

Durum karşısında idarenin bu tavrını kabul edilmez bulan tiyatrocular bu engellemelerin bir ilk olmadığını, öğrenci kulüplerine yönelik baskıların gitgide arttığını, fakat bu engellemelere karşı sessiz kalmak yerine örgütlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceklerini belirttiler.

Konu ile ilgili İTÜ Taşkışla Sahnesi Oyuncuları üyesi Öykü Gürpınar’ın kaleme aldığı yazı için tıklayınız…

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.