Kadıköy’de Sanata Yasak!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mayıs ayı başından itibaren Kadıköy Belediyesi, kendisinden (Zabıta Genel Müdürlüğü’nden) dilekçe ile süreli izin alarak sokaklarda, izin çerçevesinde belirlenen zaman ve mekânlarda sanatsal faaliyette bulunan tüm sokak sanatçılarının, topluluklarının izinlerini gerekçe belirtmeksizin iptal etmiştir. Yeni izin başvuru dilekçelerini de geri çevirmekte ve izin iptallerine ilişkin gerekçe isteklerini arz eden dilekçeleri de takip etmemektedir.

M.A.S.K. olarak biz, Kadıköy Belediyesi’nde üç gün süren girişimlerimize karşın muhatap bulamadığımız için, sorunun çözümü için başka mercilerle temasa geçmiş bulunuyoruz. Ancak bu girişimimizin, Türkiye’de süregitmekte olan “hamilikart yakinimdir” yahut amiyane tabiriyle “ahbap çavuş ilişkileri” çerçevesinde çözümünü etik bulmadığımız halde, sistem içerisinde öğütülmemek için mecbur kaldığımızı kurum olarak belirtmek isteriz. Buna rağmen, bu biçimde de olsa sorunun temelli çözümüne ilişkin olarak, Kadıköy Belediyesi’ne baskı yapmayı sürdüreceğiz.

Bizler sanatçılar olarak, belediye ya da herhangi başka resmi kurum yahut kuruluşta, başvuruda bulunduğumuzda, karşımızda bizleri seyyar satıcı değil, sanatçı olarak karşılayacak ve gereken hassasiyet ve ciddiyeti sergilemedikçe vereceğimiz karşılık, yasal yolların takibi ile ve müstehak gördüğümüz yöntemlerle aşamalı olarak “şiddetlenecektir.”

Janset Karavin

M.A.S.K.

Marjinal Artistik Sanatlar Kulübü

Maskistanbul Topluluk Yazarı – Solist Adayı

www.maskistanbul.org

216 Yer6 Atölye

Bahariye Caddesi, Ali Suavi Sokak No:27/3 Kadıköy / İstanbul

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.