Karadeniz’de kültür sanat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun Devlet Opera ve Balesi bu akşam ”Bir Yaz Gecesi Rüyası” ve ”Paquita” adlı eserlerle sanatseverlerle buluşacak.

Samsun’da bu hafta gerçekleştirilecek kültür sanat etkinlikleri şöyle:

Gazi Sahnesi:Samsun Seyir Tiyatrosu her cuma ” Adını Sen Koy” adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor.

Öner Yıldırım’ın yazıp yönettiği oyun, güncel konuları komik bir dille ele alıyor.
Samsun Düşevi Oyuncuları ”Bir Garip Masal” adlı oyunu salı günleri sahnelemeye devam ediyor.

Murat Can Kibiroğlu’nun yazdığı, Cem Kaynar’ın yönettiği oyunda Olgun Aydın, Cem Kaynar, Ceyhun Ardal ve Ferda Kaynar gibi oyuncular rol alıyor.
İki perdelik komedide ”Yozlaşmadan Uygarlaş” vurgusuyla bir çingene hikayesi anlatılıyor.
Tiyatro Amisos ”Ters Evlenme” adlı oyunu çarşamba günleri sahneliyor. Oyunu yazan ve yöneten Cemal Şenkal.
 

Samsun Opera ve Balesi:Samsun Devlet Opera ve Balesi bu akşam iki ayrı bale gösteri ile sanatseverlerin karşısında olacak. William Shakespeare’in eseri ”Bir Yaz Gecesi Rüyası” Samsunlu bale tutkunları ile saat 20.00’de buluşacak.

Koreografisi Nugzar Magalashvili’ye ait baleyi Samsun’da sahneye koyan ise Medeia Magalashvili.

Dekor ve kostümleri İsmail Dede’ye ait balede piyanoda ise Ruslan Radev var.
Tek perdelik bale Paquita da ise koreografi Marius Petipa’ya ait. Zeynep Sunal Odabaşı’nın sahneye koyduğu eserin müzikleri ise Ludwing Minkus’un.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının enstrüman kursu öğrencilerinin müzik dinletisi 7 Mayısta, Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu’nun konseri 8 Mayısta, Türk Halk Müziği Korosu’nun konseri ise 9 Mayısta dinlenebilir.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi: Samsun Şiir Akşamları her çarşamba saat 18.30’da şiir sevenleri bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının resim bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan sergi 10 Mayısta açılacak. Sergi iki hafta boyunca açık kalacak.

 

Ordu

ORDU BELEDİYESİ KARADENİZ TİYATROSU: OBKT eski Genel Sanat Yönetmeni Aydın Üstüntaş içen anma gecesi düzenleyecek. Yarın gerçekleştirilecek gecede Üstüntaş’ın yazdığı ”Ordu’nun Dereleri” adlı oyunundan bir bölüm sahnelenecek.
 

Zonguldak

Ankara Devlet Tiyatrosu, 7-8 Mayısta Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde (AKM), ”Anam Bacım Avradım” adlı oyunu izleyenlerin beğenisine sunacak.
İnanç Yılan’ın yazdığı, Cem Emüler’in yönettiği, Alev Buharalı, Adnan Erbaş, Şirin Ergüven, Gürkan Görbil, Süheyla Gürkan, Cem Balcı, Berna Konur, Sedat Keçeci, Zuhal Taşar, Erdinç Doğan, Selma Bayraktargil ve Mehmet Ali Toklu’nun rol aldığı oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, giysi tasarımı Esra Selah ile ışık tasarımı Zeynel Işık’a ait.
 

Karabük

Karabük’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Adım Tiyatro oyuncuları, Yenişehir Kültür Merkezi’nde, Ali Erdoğan’ın yazdığı ve Ercüment Balakoğlu’nun yönettiği ”Yolumuzu Bulalım” adlı tiyatro oyununu 12 Mayısta sahneleyecek.
 

Trabzon

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen ”11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” devam ediyor.

Trabzon’da geleneksel olarak düzenlenen festivalde, ABD ”Kendime Yabancı” adlı oyun bu akşam sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival kapsamında, İrlanda ”Unutulmuş” adlı oyun yarın akşam, Türkiye ”Brighton Beach Anıları” 8 Mayısta, Almanya ”Uzatılmış Gençlik Dönemi” 9 Mayısta, Romanya ”Arzu Tramvayı” adlı oyun 10 Mayısta, Gürcistan ”Köpekli Kadın” 11 Mayısta, Rusya ”12 Kısa Aşk Hikayesi” adlı oyunu 12 Mayısta sahnelenecek.

Ayrıca, Türkiye ”İki Bavul Dolusu” adlı oyunu 9-11 tarihlerinde sergilenecek.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde Ahmet Kalkan’a ait ”Sevgi Ektim Gönüllere” adlı resim sergisi 15 Mayısa kadar gezilebilir.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.