Kayseri’de Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali büyük ilgi gördü. Festival kapsamında lise öğrencilerinin sergiledi tiyatro oyunlarında, tiyatro salonu tamamen doluyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, bu yıl beşincisini düzenledikleri tiyatro festivalinin, ilk 2 yılında sadece şehirdeki okulların katıldığını söyledi.

Festivali ulusal boyuta taşımak için Türkiye`nin dört bir yanından liseleri davet ettiklerini anlatan Durukan, festivalin bu yıl Azerbaycan ve Kırgızistan`dan 2 okulun katılımıyla uluslararası boyut kazandığını dile getirdi.

Oktay Durukan, tiyatro festivaline 4 yıl da 96 okulun katıldığını, yaklaşık 2 binin üzerinde lise öğrencisinin oyunlarda ya da teknik ekipte görev aldığını anlattı.

Sergilenen oyunları ise 60 binin üzerinde tiyatro severin izlediğini belirtti. Festivalin geleneksel hale gelmesiyle birlikte tiyatro oyunlarında kalitesinin de beraberinde arttığına işaret eden Durukan, şöyle konuştu: `Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Mehmet Özhaseki`nin desteğiyle festivalimizi bugünlere getirdik. Önümüzdeki yıllarda Avrupa`daki çeşitli okulları da festivale davet edeceğiz. Amacımız gençleri sanatla buluşturmak ve geleceğin tiyatrocularını yetiştirmek. Başkanımız festivalin uluslar arası boyuta taşınması noktasında da çok ciddi katkılar sağlamaktadır.`

Oktay Durukan, 11 Mayısta başlayan festivalde sergilenen oyunları bugüne kadar 9 bin kişinin izlediğini, her gün saat 14.00 ve 20.00`de 2 farklı oyunun tiyatro salonunda sergilendiğini sözlerine ekledi. Festival, 23 Mayıs tarihinde sona erecek.

TÜMGAZETELER

Paylaş.

Yanıtla