Kriz Tiyatrolarını da Vurdu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği 1’inci Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’nde 2 gösterim yapması planlanan Yunanistan Ulusal Tiyatrosu, ülkede yaşanan kriz ve kaos nedeniyle festivale gelemeyeceğini bildirdi.

Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizle birlikte ortaya çıkan gelen kargaşa, sanata da yansıdı. William Shakespeare’nin ‘Titus Andronicus’ isimli oyununu sahnelemek üzere teknik ekibiyle birlikte 23 kişi olarak Antalya’daki festivale geleceklerini onaylayan komşunun topluluğu, afişlerde kullanılmak üzere oyunun fotoğraflarını bile gönderdi. Telif hakkından oyuncu ücretlerine kadar her konuda anlaşma sağlayan DT Genel Müdürlüğü, Yunanistan ekibinin gelemeyeceğini bildirmesi üzerine festival programını baştan yaptı. DT Genel Müdürlüğü, 17 Mayıs’taki açılış gecesinde sahne almaları için İspanyol Tatiana Garrido Flamenko Topluluğu ile anlaştı. 30 Mayıs’a kadar sürecek festivalde İspanya’nın yanı sıra Rusya, Almanya ve Gürcistan’dan gelecek topluluklar sahne alacak. Ayrıca DT ‘Fosforlu Cevriye’, ‘Kerbela’, ‘Vahşet Tanrısı’ ve ‘Profesyonel’ adlı oyunları sahneye koyacak.

DT Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler ve Festival Müdürü Sükun Işıtan, Yunanistan ekibinin festivale katılamamalarına kendilerinin de çok üzüldüğünü söyledi. Babası İstanbullu, annesi İzmirli olan Yunanistan Ulusal Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yannis Hovardos’un Antalya’ya gelmeyi çok istediğini belirten Işıtan, “Diğer illerde yaptığımız festival ve turneler dolayısıyla iyi ilişkiler kurduğumuz bir topluluk. Gelememelerine bizim kadar onlar da üzüldü. Gelecek sezon mutlaka katılmak istediklerini söylediler” dedi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.