Kültür Sanat Etkinlikleri Batmanı Renklendirdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Batman Sanat Tiyatrosu, bu sezon 50 bin kişiyi tiyatro salonlarına çekmeyi başarırken, Bart Tiyatro Topluluğu, otuz bin çocuğu tiyatro ile tanıştırdı.

Batman’da kültür ve sanat alanında yaşanan hızlı gelişme sokaklara da yansıyor. İki aydır aralıksız devam eden kültür sanat etkinlikleri, sokaktaki vatandaşın günlük yaşamına da renk kattı.

Sinema günleri, İşçi Filmleri Festivali, ‘Kısa kes’ kısa film günleri, Sanat Tiyatrosu, Bart Tiyatro Topluğu ile değişik illerden çeşitli organizasyonlarla getirilen tiyatro gösterileri, onlarca panel, söyleşi, konferans ve Nevroz kapsamında verilen konserlerle mart ayında hareketli günler yaşayan sanatseverler, Nisan ve Mayıs ayında da yine etkinlikten etkinliğe koştu.

Nisan ayında Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Batman ve Hasankeyf arasında mekik dokuyan vatandaşlar, GapGenç Uluslararası Festival kapsamında 4 gün boyunca 13 ülke ve 72 ilden gelen yaklaşık 2 bin kişiden oluşan gençlik gruplarının gösterilerini izleyip atölye çalışmalarına katıldı.

Batman Belediyesi Edebiyat Günleri ve Batman’ın il oluşunun yirminci yıldönümü etkinleri ile sanat ve kültür etkinliklerinin devam ettiği Mayıs ayında da sokaklar resim ve fotoğraf sergileri ile renklendi, salonlarda ise belgesel film, söyleşi ve şiir dinletileri seslendirildi. Statlarda ise Ferhat Göçer, Mor ve Ötesi, 4 çarpı 4 gibi sanatçıların yer aldığı büyük konserler verildi.

BATMAN SANAT TİYATROSU 50 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen festival ve konser gibi büyük etkinliklerin yanı sıra Batman’da faaliyet sürdüren Sanat Tiyatrosu, özellikle tiyatronun sevdirilmesi için Sodes (Sosyal Destek) Projeleri kapsamında sahnelediği oyunlarla belirlediği 30 bin hedefini aşarak 50 bin kişiyi tiyatro salonlarına çekmeyi başardı.

Deliler, kamyon, ihbarcılar ve en son öteki şiir adlı oyunlarıyla Batman’da büyük beğeni toplayan tiyatro grubu, Burdur, İzmir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Siirt ve Van’da da oyun sahneledi.

Ayrıca, 64. gösterimi bu hafta yapılan ‘Deliriyoruz’ adlı oyun, Ege Üniversitesi’nin düzenlediği Tiyatro Festivali’nin özel konuğu olarak sanatseverlerle buluşacak.

BART 30 BİN ÇOCUĞU TİYATRO İLE TANIŞTIRDI

Batman’da sanat, edebiyat, resim, fotoğraf, kısa film ve müzik alanında yıl boyunca aralıksız etkinlikler düzenleyen Batman Kültür Sanat Derneği (BART) yıl başında oluşturduğu tiyatro topluğu ile çocuklara tiyatroyu sevdirmeyi başardı.

Üç ayda Batman ve ilçelerinde yaklaşık 30 bin çocuğa tiyatro izleten BART, ‘Haydi Karına Koş’ adlı oyunla bu kez büyükler için sahne alacak.

Önümüzdeki sezonun çalışmalarına şimdiden başladıklarını Belirten BART Başkanı Barış Eviz, önümüzdeki sezon tiyatro izlemedik tek çocuk bırakmamayı amaçladıklarını ifade etti.

CİHAN

Samanyolu Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.