Kürtçe Tiyatroya Büyük İlgi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ceylanpınar’da, Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen iki Kürtçe oyun, binlerce kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Ceylanpınar Belediyesi’nin Sosyal ve Kültürel etkinlikleri çerçevesinde organize ettiği Tiyatro gösterileri ilçenin Kapalı Semt Pazarında sahnelendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, çocuklara yönelik “Çiya Gihişt Behre” ve yetişkinlere yönelik “Tu Ki Ye” adlı Kürtçe tiyatro oyunları binlerce çocuk ve yetişkin tarafından seyredildi.

Ceylanpınar’da sergilenen ilk Kürtçe Tiyatro oyunu olan ve çevirisi Layla Batği ve Kemel Ulusoy tarafından yapılan “Çiya Gihiş Behre” oyununda çocuklar oyuna iştirak etti.

Aynı günün akşamı, güncel koşullarda yaşanan sorunlarla insanların dar alanlara hapsedildiğini anlatmaya çalışan oyunda bu ezberi bozup, hayal aleminin gizemi ve derinliğinden faydalanarak , hayata dair her şeyi başka yer ve zemine taşımayı deneyen, Elvan Koçer, Özcan Ateş, Yavuz Akkuzu, Mesut Erenci, Leyla Batgi, Mehmet Musaoğlu ve Kemal Ulusoy gibi oyuncuların rol aldığı “Tu ki ye” adlı oyun da binlerce Ceylanpınarlı tarafından yoğun bir ilgiyle izlendi.

İNTERNETHABER

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.