Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ordu Belediyesi’nin bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ düzenlenen festival yürüyüşüyle başladı. Yedisi yabancı toplam 14 ekibin katıldığı etkinlikler bir hafta sürecek.

Ordu Belediyesi’nin Kültür Turizm Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) ile ortaklaşa düzenlediği festival, Süleyman Felek Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, sahil yolundan devam eden kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe ABD, İsviçre, Brezilya, Bulgaristan, Polonya, Letonya ve Suriye’den gelen ekiplerin yanı sıra Ankara, Antalya, Bursa, Adana, Diyarbakır ve Mersin’den gelen ekiplerin yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Belediye Başkan Yardımcıları Özer Karadağ, Cengiz Okur, Ergün Alaybeyoğlu ve vatandaşlar da katıldı.

Tören alanında biten yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Burada ilk konuşmayı yapan TOBAV Başkanı Tamer Levent, iyi bir festival olması dileğinde bulundu. Levent, “Her sene şunu söylemekten büyük kıvanç duyuyorum. Festival başladığında 12 yaşında olan bir gencimiz bugün 18 yaşında. Festival başladığında 14 yaşında olan bir gencimiz de bugün 20 yaşında. Dolayısıyla bu festivalle bir kuşakta yetişiyor Ordu’da. Bence bu aydın ve geleceği gören bir gelişmenin simgesidir bu festival. TOBAV olarak her zaman bu festivalin gelişmesine katkıda bulunacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da yaptığı konuşmada, “Ordu bir tiyatro kenti, kültür ve sanat kenti. Bunu da her geçen yıl geliştirerek ispatlıyor. Altıncısını düzenlediğimiz bu festival de her geçen yıl gelişme gösteriyor. Çocuklarımız büyüdüklerinde burada ortaya konulmak istenen konuyu daha iyi algılıyorlar. Çok başarılı bir festival olacağını düşünüyorum. Ordulu hemşehrilerimiz birçok yabancı ülkenin kültürlerini izleyecekler. Bu çok farklı bir duygu olacaktır” diye konuştu.

Festivalin ilk gününde ABD Bond Sokak Tiyatrosu ekibi, Bursa Devlet Tiyatrosu ekibi ve İsviçre Kunos Sirk Tiyatrosu ekibi gösterilerini sunacak. Festival 6 Haziran’da sona erecek.

Paylaş.

Yanıtla