Sahne Sanatları Bölümü’nden ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kocaeli Üniversitesi (KOU) Sahne Sanatları Bölümü’nün 4’üncü sınıf öğrencileri Shakespeare’in “Bir Yaz Gecesi Rüyası”yla 3 Mayıs akşamı perde diyecek. Bu dönem sonu ilk mezunlarını vereceklerini ifade eden bölüm başkanı Doç Dr. Sema Göktaş, tüm tiyatroseverleri oyuna davet etti.

Sahne Sanatları Bölümü  4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı komedyası, ilk gösterimini 3 Mayıs 2010’da, saat 19.00’da  Umuttepe Yerleşkesi’nde Prof.Dr. Baki Komuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıyor.

Oyun, Sahne Sanatları  Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Rusudan Savaneli tarafından sahnelendi. Fiziksel tiyatro kökenli olan Savaneli, reji yorumunda hareket tiyatrosuna ağırlık verdi.

26. Denizli Uluslararası Amatör Tiyatrolar Festivaline ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projelerinden olan “Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği”ne kabul edilen oyun, 11 Mayıs’ta Denizli’de Çatalçeşme Tiyatrosu’nda ve 13 Mayıs’ta İstanbul Devlet Tiyatrosu Cevahir Sahnesi’nde sergilenecek.

Sahne Sanatları Bölümü  2009-2010 eğitim yılının son yapımı olarak, Doç.Dr. Sema Göktaş’ın yazdığı, Öğretim Görevlisi David Nikoladze’nin yönettiği  “Yerin Altında” oyununu 17 Mayıs’ta Hereke’de bulunan Sahne Sanatları Bölümü Atölye Sahnesi’nde sergilemeye hazırlanıyor.

Yönetmen yardımcısı  Ersin Çakmak, oyun için yaptığı değerlendirmede şunları  kaydetti: “Oyunumuzda aşk var ama her şeye karşı duyulan aşk. Bir yaz gecesinde ortaya çıkan bu aşk, belki de perilerin bir oyunu ya da perilerinde geldiği bir oyun. Herkesin geldiği bu oyunu, oynayacağız biz de ve biz de geleceğiz bu oyuna, tıpkı sizin geldiğiniz gibi oyunumuza. Nasıl ki bilerek geldiniz bu oyuna, kimse zorlamadı sizi, oyuncularımız da bilerek gelecekler bu oyuna oynamak istedikleri için.  Aşk, kimin içine düşerse düşsün, ister bir insan olsun, ister bir peri ya da eşek. Engel tanımayacaktır, gidecektir peşinden kalkıp düşerek. Anlaşılacağı üzere oyunumuzu aşk üzerine kurduk. Ve bunu klasik bir şekilde de anlatmak istemedik. Çünkü zaten Shakespeare bilen bilir, biz farklı bir yerden bakalım istedik. Puck’ın dediği gibi; ‘Biz gölgeler kusur işlediysek eğer, bizi hoş görün’

Yönetmen ve dramaturjisini  Rusudan Savneli’nin yaptığı, Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı komedyasının görev dağılımı şöyle:

Yönetmen Yardımcıları: Aslı Türkmen – Ersin Çakmak

Dramaturg: Rusudan Savaneli

Dekor Kostüm Tasarım: Rusudan Savaneli

Dekor Asistanları: Alkan Akbulut – Dilek Kaplan – Uğur Oktan

Kostüm Asistanları: Gizem Özdengelen- Kübra Kaptan

Makyaj: Aslı Türkmen

Işık: Serhan Demirkan

Efekt: Emre SAtı

Oyuncular:

Theseus: İlter Kapıcı

Hippolyta: Ayşen Gürlek

Egeus: Ergin Düzgün

Hermia: Cansın Bezircilioğlu

Lysander: Onur Kocabaş

Demetrius: Emre Koç

Helena: Betül Efe

Oberon: Talha Kaya

Titania: Nergiz Acar

Puck: Caner Arıkan

Peri: Ayşen Gürlek

Bezelye Çiçeği: Çağrı Büyüksayar

Hardal Tohumu: Batuhan Pamukçu

Diğer Periler: Yusuf Dinçer, Saim Karakale, Serhat Özbek

Peter Quince: Batuhan Pamukçu

Nick Bottom: Erdoğan Ünlü

Francis Flute: Serhat Özbek

Tom Snout: Yusuf Dinçer

Snug: Çağrı Büyüksayar

Robin Starveling: Saim Karakale

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.