‘Sergo’ Seyirciyle Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul’da Kürtçe tiyatro yapan gruplardan Teatra Demsal’ın sahneye taşıdığı, Turgay Nar’ın ‘Çöplük/Sergo’ isimli oyunu Bilgi Üniversitesi’ndeki galasıyla seyirci karşısına çıkıyor.

Turgay Nar’ın kaleme aldığı, İsmail Yıldız’ın Kürtçeye çevirdiği, Teatra Demsal tarafından sahnelenen ‘Çöplük/Sergo’ İstanbul’daki tiyatro severlerle buluşuyor. Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu’nda gerçekleşecek galanın ardından oyun çeşitli yerlerde seyirciyle buluşacak.

Yazıldığı ve sahnelendiği yıllarda sayısız ödüle layık görülen ve ilk kez Teatra Demsal tarafından Kürtçe olarak sahneye taşınan ‘Sergo’nun yarın akşam (26 Mayıs) gerçekleşecek olan galası saat 20.00’de.

Genel sanat yönetmenliğini Erdal Ceviz ve Halit Karaata, dil danışmanlığını Kawa Nemir, müziklerini ise Siya Şevê’nin yaptığı oyunda, İsmail Yıldız, Rojbin Elban ve İhsan Gümüşten rol alıyor.

20. yüz yıl dünyasının global hengamesi arasında, çöplükte yaşayan 3 kişinin yaşamlarını tarihsel ve sosyolojik motiflerle ele alan oyun, İsa, kilise, Meryem, yılan, kuyu, çarmıh, ölüm, ihanet, dönüşüm gibi yan temalarıyla günümüz insanının çöplüğe çevirdiği dünyaya dikkat çekiyor.

Evrensel ve felsefi vurgularıyla genel tanımlamaları seyirciye taşıyan oyun, öznel vurdum duymazlıklar ve çaresizliğin çare olarak kutsanmasıyla da yaşadığımız ülkenin gerçekliklerine ışık tutuyor.

ANF NEWS AGENCY

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.