Shakespeare’in Kukla Karakterleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nin 13.’sü önceki gün Garajistanbul’da başladı.

16 mayısa kadar devam edecek olan ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen festival kapsamında, aralarında Almanya, ABD, Fransa, Rusya, Portekiz ve İspanya’nın da yer aldığı 15 ülkeden 25 kukla tiyatrosunun 75 gösterisi izlenebilecek. Festivalin yönetmeni ise Cengiz Özek. Festivalin açılışında Moliere’in ünlü oyunu Cimri, İspanyol Tabola Rassa Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Bütün karakterlerin musluklarla sembolize edildiği eserde, oyunun başkahramanı Harpagon, para yerine su biriktiriyor. Hızla yok olup giden doğal kaynaklara gönderme yapan oyun, pek çok ödül aldı.

İstanbullular, William Shakespeare’in en bilindik oyunlarını 13. Uluslararası Kukla Festivali kapsamında izleyebilecekler. Polonya’dan katılan Teatr Malabar Hotel, Othello’yu, Wilde & Vogel Figurentheater adlı Alman tiyatrosu ise Kral Lear‘i sahneye taşıyacak. ABD’li The Independentnn Eye’ın Fırtına’yı sahneleyeceği festivalde, Finlandiya’dan gelen Anatomia Ensemble Kral Lear, İtalyan el kuklası Arlecchino’nun en önemli oynatıcıları arasında yer alan Gigio Brunello ise Macbeth’i sahneleyecek. Shakespeare oyunları bölümünde Türkiye’den de Tiyatro Tem yer alıyor. Topluluk Shakespeare’in III. Richard’ını, III. Riçırd Faciası adıyla izleyiciye sunacak. Bu akşam saat 20.00’da Devlet Tiyatroları Cevahir Sahnesi’nde Kral Lear’i izleyebilirsiniz.

Oyunlar festival boyunca Fransız Kültür Merkezi, Kukla İstanbul, Garajistanbul, Sefaköy Kültür Merkezi, Ümraniye Meydan AVM, Taksim meydanı ve Santa Maria Kilisesi’nde izlenebilecek.

TARAF

(Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.)

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.