SİNE SEN’den Basın Toplantısına Çağrı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eserine sahip çık etik değerleri ve haklarını koru
HER TÜRLÜ TECAVÜZE “DUR” DEYİN

Kısa bir süre önce Cümbür Cemaat dizisi ile ilgili Sinan Çetin’e açtığımız 200 bin tl lik tazminat davasıyla gelişen olaylar üzerine:

Sinan Çetin’e açtığımız bu dava kişisel çıkarların dışında fikir işçilerini haklarının emeklerinin ve eserlerinin korunmasına yöneliktir. Bu yolda atılmış adımlardan biri olmasını dilediğimiz davamız hukuksal sürecinde devam ederken, Çetin’in basın yoluyla tarafımıza yansıyan eleştiri ve ithamlarına da cevap verme arzusu içindeyiz.

Sinan Çetin’e açtığımız dava kişisel nedenlerin tamamen dışında etik ve ahlaki değerler taşımaktadır. Amacımız özellikle fikir işçilerinin haklarının, emeklerinin korunması ve ürettikleri eserlere gerekli özverinin saygı ve sevgi unsurları içinde gösterilmesine yöneliktir. Davamız Beyoğlu Fikir ve Sinai Haklar Mahkemesin’de görülmektedir.

Sanatçının ve sanatçı haklarının yanında olduğunu düşünmek istediğimiz ünlü yönetmenimiz Sinan Çetin!e karşı kanunların öngördüğü şekilde hakkımızı aramamız tamamen emeğe ve emekçiye ve üretilen eserlerin korunmasının gerekliliğine yöneliktir. Gönül isterdi ki, tüm bunlar yaşanmasın…

KISACA;

Sinan Çetin’in sahibi olduğu Plato Film’e dava açmamızın başlıca nedeni bize ait olan Cümbür Cemaat adlı eserin Mustafa Uğur Yağcıoğlu imzasıyla yayınlanmaya başlamasından kaynaklanmaktadır. Bizden izin alınmaksızın içerikte bazı değişiklikler yapılıp, ( adı sonradan değiştirilse de) dizinin isminin ve konseptinin aynen televizyon ekranlarına taşınması ortaya yeni bir eser konulduğu anlamına gelmemektedir. Yaptığımız resmi uyarılara rağmen hukusal ve etik olmayan bu durumun devam etmesi ise başkaca üzücü bir durumdur.

Siz Basın Mensuplarını Sine-Sen ve Sinebir’in de iştirak edeceği, düzenlediğimiz basın toplantısında aramızda görmekten onur ve mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla

Nihat Keleş Serpilhan Kanıbol

Tarih: 04.05.2010
Saat:14:00

Yer: Sine-Sen Hareket Noktası:Çini ve Mozaik altgeçidi,Bedrettin Mah.Refik Saydam Cad.
No: 22-1/A-N ŞİŞHANE

Tel: 05305588650

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.