Spencer Golub Kadir Has Üniversitesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Brown Üniversitesi Tiyatro ve Performans Çalışmaları Doktora Programı yöneticisi, Tiyatro Sanatları, Karşılaştırmalı Edebiyat ve Slavik Diller profesörü; The Innocence Show, Infinity (Stage), The Recurrence of Fate:  Theatre and Memory in Twentieth-Century Russia gibi bir çok kitabın yazarı Spencer GOLUB, Tiyatro Bölümü’nün davetlisi olarak Kadir Has Üniversitesi’ne  geliyor. Golub 14 Haziran 2010 Pazartesi günü, saat 17:00’da TC Kadir Has Üniversitesi, Cibali Salonu’nda “Criminal Minds and Panic Rooms” başlıklı bir konuşma yapacak.

“Criminal  Minds and Panic Rooms” adlı konuşmada Prof. Dr. Spencer Golub, kendi hayatından gerçek olaylarla  yola çıkarak tekrar sahneye koyduğu “endişe ve obsesif-kompulsif  düşünceyle  yaratılan ânın farkındalığı”na dikkat çekiyor.

Oyuncunun mekanda “suçlu” duruşuyla varolması,  sahnede kurulan suçluluğun anateması, yaratıcı ve suçlu düşünceye teatral bakış gibi konuları inceleyen Golub aynı zamanda tuhaf davranış  kalıplarına neden olan zihinsel bir labirentin düşünce  süreciyle ilgili deneyimli bilgilerini felsefi bir perspektiften sunacak.

Söyleşi dili İngilizcedir, simultane çeviri yoktur.
Katılım herkese açık ve ücretsizdir.
Yer: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü (Eski Tütün Fabrikası)
Tarih: 14 Haziran 2010 Pazartesi
Saat: 17:00

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.