Sümer Tilmaç: “Çocuklar Tiyatroyla Küçük Yaşlarda Tanışmalı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, tiyatro ile küçük yaşta tanışan çocukların büyüyünce meramlarını ifade etmede sıkıntı çekmediğini söyledi.

Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç okullarda çocuklara tiyatro dersi yanında derslerin mikrofon kullanılarak yapılması gerektiğini belirtti. Avrupa ülkelerinde çocukların kendilerine özgüvenlerinin tam olması için tiyatro eğitimine okul öncesinde başladıklarını belirten Tilmaç, çocuğun karakter oluşumunda 0-6 ile 7-13 yaş grubunun çok önemli olduğunu ifade etti. Aile içinde çocuklar için en güzel rol modelin anne ve baba olduğuna dikkat çeken Tilmaç, Avrupa ülkelerinde hiç bir anne babanın çocuğuna ‘hadi yavrum kitabını oku’ diye bir tembihte bulunmadığını kaydetti. Tilmaç, “Çocuklarımızın yetişmesine bir kuyumcu hassasiyetiyle özen göstererek yetiştirmeliyiz. Bir aile de anne ve baba kitap okursa çocuğu da kitap okur. Tiyatro sanatı çocuğun karekter oluşumunda çok önemli rol oynar. Kariyer sahibi olup ta toplum içinde konuşmayan insanlar var. Çocuklarımızın gelecekte düzenli ve disiplinli bir hayat sürmesini istiyorsak, küçük yaştan itibaren tiyatroyla tanıştıralım. Çocuğum tiyatro ile tanışması aynı zaman da düzenli bir kitap okuma alışkanlığı kazanmasını sağlayacaktır. Avrupa’da çocuklar küçük yaşta tiyatro ile tanıştığı için meramlarını dile getirmede sıkıntı yaşamıyor.” diye konuştu.

Tilmaç, tiyatro ve sinema oyuncusu olmasında babam gibi çok sevdiğim dediği Munir Özkul ile Gazanfer Özcan’ın etkili olduğunu belirtti. Antalya’nın Serik, Aksu, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, Korkuteli, Elmalı, Kaş, Döşemealtı, Konyaaltı, Muratpaşa, Kumluca, Kemer, Finike ve Demre ilçesi okullarında tiyatroyu sevdirmek için çalışma yaptığını belirten Tilmaç, Serik Karadayı beldesinde Melek Çiftliği Sümer Tilmaç Kültür ve Sanat Evi Sadri Alışık Sanat Atölyesi’nde haftanın 3 günü kurs verdiğini kaydetti. Tilmaç sözlerini şöyle sürdürdü:” Günümüz çocukları bize göre çok şanlı. Yeni kuşak istediği her bilgiye istediği zaman ulaşabiliyor. Kendine özgüveni tam olan kişiler hayatta her zaman başarılı olur. Çocuklarımızın kendilerine özgüvenlerinin tam olmasını istiyorsak 0-6 ile 7-13 yaş grubunun eğitimine özel önem vermeliyiz. Tiyatro eğitimi hayatın bütününü kapsar. ” diye konuştu.

Tilmaç, okullarda tiyatro eğitimin yaygılaşması adına her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.