Tek Seyircilik Bir Oyun İzlemeye Var Mısınız?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tek Seyircilik kurgusu ile Türkiye’de ilk kez denenen bir oyun türü olma özelliği taşıyan “Takip”, her Cumartesi Galata yollarında seyirciyle buluşuyor…
 
Farklı kurgusu, ilginç sahneleme teknikleri ile seyircisine “tek” başına daha önce hiç yaşamadığı bir serüvene sürükleyen “Takip”, Tiyatro Artı tarafından Tünel ile Karaköy arasında, farklı ve görülmeye değer mekânlarda yeniden sergileniyor. Geçen sezon büyük beğeni toplayan ve yoğun istek üzerine Haziran sonuna kadar devam eden Takip, 24 Nisan 2010’dan itibaren tekrar seyircisiyle buluştu! Mekân kullanımı açısından farklı bir teknikle oynanan oyun, seyirciyi hareketli kılarak, yürüterek farklı mekânlarda farklı sahneler izlemesini sağlıyor…
 
“Takip”de oyuna katılan “tek” seyirci “Siyah” adında gizemli karakterin kim olduğunu bulmaya çalışıyor. Oyun, onu yollar boyunca takip etmesini, bulmasını ve bu arayış esnasında İstanbul’un tarihi gizemine bir yolculuk yapmasını içeriyor.
 
“Farklı bir yolculuğa var mısınız? Takibe var mısınız? Galata sokaklarında ilerlerken ‘Siyah’ın kim olduğunu bulmaya var mısınız? Ya yeni bir keşfe? İlginç bir maceraya? Yürümeye hazır olun… Takibe Hazır olun… Siyah’ı ve yolu keşfetmeye hazır olun…”
 
Tasavvuftan, varoluşçuluktan, Hayaletler öyküsünden ve temelini oluşturan İstanbul büyüsünden yola çıkarak oluşturulmuş olan “takip”in yazımı esnasında çeşitli kıssalardan, mesnevilerden, İstanbul tasvirlerinden ve Galata tarihinden yararlanıldı.
 
2005 yılında kurulan Tiyatro Artı, bu tarihten beri ara vermeden çalışmalarını sürdürdü. Yenilikçi ve deneysel çalışmalar üzerine eğilerek, XXI. yüzyıl tiyatrosu üzerine arayışını sürdürmeye devam eden Tiyatro Artı, çeşitli projeleri hayata geçirdi ve oyunlarını Türkiye’nin çeşitli sahnelerinde ve katıldığı tiyatro festivallerinde sergilemeye devam etti. Tiyatro Artı, İzmir’de başlattığı çağdaş tiyatro serüvenine İstanbul’da, Galata sokaklarında devam ediyor. 
 
 
“İzleyen kim? İzlenen kim? İzleyen öykü anlatıcısı mı? Anlattığı öykü kimin öyküsü? Kendi öyküsü mü, izlediği kişinin mi? Peşinde olduğu kişinin geçmişini araştırırken kendine, kendi geçmişine yönelmesi neden?”
 
“…İşte Galata tüm bu yorgunlukları üstünde taşırken; şimdi seni Siyah’ın izinde gençleştiriyor. Siyah yine gözden kaybolurken; adım senin…”
 
“…Çaba… Sıkıntı ve Yorgunluk… Herkes uyurken, neden bu ayıklık?… ”
 
”İşte sen de bir yoldasın. Sende ise bir Siyah ve aşman gereken duraklar var…Adım senin…”
 
“…Sen yola düşüncesiz girdin. Kana, pisliğe âşık oldun. İnsanın yolu asıl kendi yoludur…”
 
 
Konsept, Kurgu, Yönetim: Ufuk Tan Altunkaya
Metin: Betül Altındal, Ufuk Tan Altunkaya
Reji Asistanı: Filiz Polat
Proje Koordinasyon: Melis Avçil
Ses Tasarım: Zeki Elveriş
 
Oynayanlar: Didem Kaplan, Filiz Polat, Melis Avçil, Murat Baykan, Tuğçe Kanbur, Şennur Orta
 
Gösteri Süresi: 55 Dk
 
 
Tarih: Her Cumartesi
Saat: 14:00 – 18:00 saatleri arasında 15 dakika arayla yeni bir oyun başlar.
(Günde 16 temsil) – Her oyuna tek seyirci alınır.
Başlama Noktası ve Başvuru Masası: Tünel – Taksim
 
 
Biletler:
Tam: 25TL. / İndirimli: 20 TL.*
*Oyun için rezervasyon yapılmalıdır.
Daha fazla bilgi ve rezervasyon için:
0212 236 54 29
iletisim@tiyatroarti.net
tiyatroarti.net

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.